Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πανεύκολη μπουγάτσα στιγμής με κρέμα τυριού!

18 Οκτωβρίου 2013
Πανεύκολη μπουγάτσα στιγμής με κρέμα τυριού!

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ
75 γρ. μαργαρίνη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
120 γρ. μυζήθρα ξινή
480ml γάλα φρέσκο πλήρες
1 αυγό μεσαίου μεγέθους (50 γρ.)
30 γρ. κορν φλάουρ
15 γρ. μαργαρίνη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
60 γρ. μαργαρίνη
360ml σόδα

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
50 γρ. ζάχαρη άχνη
20 γρ. κανέλα

Διαδικασια:

Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα.

Φτιάξτε την κρέµα. Διαλύστε το κορν φλάουρ µε 120ml γάλα σε ένα ποτήρι. Ρίξτε σε µια µεγάλη κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και βάλτε τη σε µέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίξτε το διαλυµένο κορν φλάουρ και ανακατέψτε µε µια ξύλινη κουτάλα ζωηρά, µέχρι η κρέµα να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει για 10'. Μόλις κρυώσει, ρίξτε το αυγό και τη µαργαρίνη. Ανακατέψτε µε έναν αυγοδάρτη, ώστε να ενσωµατωθούν στην κρέµα. Σε ένα µπολ αναµείξτε µε τα χέρια τη γλυκιά και την ξινή µυζήθρα και κατόπιν ρίξτε τα τυριά στην κρέµα και ανακατέψτε µε την κουτάλα. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Αλείψτε µε πινέλο ένα ρηχό παραλληλόγραµµο ταψί διαστάσεων 38 x 28 εκ., µε µαργαρίνη. Απλώστε τέσσερα φύλλα, επίσης αλειµµένα µεταξύ τους. Ρίξτε από πάνω την κρέµα, φροντίζοντας να µην ξεπερνά σε ύψος τα 4 εκ. Στρώστε από πάνω 4-5 φύλλα, τα οποία θα αλείψετε µε µαργαρίνη πολύ καλά. Διπλώστε τις άκρες που περισσεύουν. Χαράξτε ελαφρώς την επιφάνεια του γλυκού µε ένα µαχαίρι χωρίς δοντάκια.

Σε ένα µπολ ρίξτε τη µαγειρική σόδα και τη µαργαρίνη και ανακατέψτε καλά µε αυγοδάρτη. Περιχύστε την µπουγάτσα µε αυτό το υγρό και ψήστε στη µεσαία σχάρα για 40΄-45΄. Βγάλτε την µπουγάτσα από το φούρνο και, όπως είναι ζεστή, πασπαλίστε τη µε ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Tip: Όλο το μυστικό είναι στο σιρόπι που φτιάχνουμε με τη σόδα και τη μαργαρίνη. Αυτό φουσκώνει το φύλλο και δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι σφολιάτα, ενώ πρόκειται για κρούστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share