Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ψαρονέφρι με κρούστα παρμεζάνα!

18 Οκτωβρίου 2013
Ψαρονέφρι με κρούστα παρμεζάνα!

Υλικά
4 φιλέτα χοιρινά
3 φέτες χοντρό άσπρο ψωμί κομμένο σε κομμάτια
Ξύσμα ενός λεμονιού
50γρ. τριμμένη παρμεζάνα
50γρ. κουκουνάρι
2 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο (θα χρειαστούμε μόνο τα φυλλαράκια)
3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 χτυπημένα αυγά
½ φλ. τσαγ. Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4 φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Βγάλτε το λίπος από τα φιλέτα και τοποθετήστε τα ένα ένα ανάμεσα σε 2 κομμάτια διάφανης μεμβράνης. Χτυπήστε τα με ένα μπάτη ή με το ειδικό εργαλείο στα 5χιλ. πάχος.
2. Βάλτε στο μούλτι το ψωμί, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι, και το δεντρολίβανο και θρυμματίστε τα . Βάλτε το μείγμα σε ένα πιάτο.
3. Βάλτε το αλεύρι σε ένα άλλο πιάτο και χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα , περάστε τα από το πιάτο με το αλεύρι και από τις 2 πλευρές . Βουτήξτε κάθε φιλέτο στο χτυπημένο αυγό ώστε να καλυφθούν και περάστε κάθε πλευρά από το θρυμματισμένο μείγμα ψωμιού.
4. Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, βάλτε τα παναρισμένα φιλέτα να τηγανιστούν για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά έως ότου ροδίσουν .
5. Σερβίρουμε αμέσως με φέτες λεμονιού.

Συμβουλή. Την ίδια ακριβώς συνταγή μπορείτε να φτιάξετε και με φιλέτα κοτόπουλου.

Έξυπνη Ιδέα. Δοκιμάστε να αφαιρέσετε το δενδρολίβανο και το αντικαταστήσετε με θυμάρι και ρίγανη.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share