Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λαζάνια με φασολάκια πλατιά, δυόσμο και γραβιέρα!

17 Οκτωβρίου 2013
Λαζάνια με φασολάκια πλατιά, δυόσμο και γραβιέρα!

Υλικά:

πέστο δυόσμου
1 μάτσο φρέσκο δυόσμο
1 κουταλιά σούπας καρύδια
1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
χυμό από 1/2 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

λαζάνια
1/2 κιλ. Λαζάνια
1 κιλ. Φασολάκια πλατιά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 καυτερή πιπεριά τσίλι
1 σκελίδα σκόρδο
0,.5 λίτρα ζωμό λαχανικών
1,5 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2-3 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. φτιάξτε το πέστο: Σε ένα μπλέντερ ρίξτε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και χτυπήστε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτετε το λάδι σιγά-σιγά και κρατήστε στην άκρη
2. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο για 2-3'. Ρίχνετε τα φασολάκια, την καυτερή πιπεριά και ανακατεύετε σοτάροντας για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε να βράσει για 20' περίπου. Πρέπει να κρατάνε λίγο τα φασολάκια.
3. Αλατοπιπερώνετε προσθέτετε την 1 κούπα κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμόνι και 2-3 κουταλιές της σούπας πέστο δυόσμου. Δοκιμάστε για το αλάτι και την ένταση του δυόσμου και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο πέστο ακόμα.
4. Σε ένα πυρέξ βάζετε το 1/5 από τα φασολάκια μαζί με λίγο ζωμό και λίγο γραβιέρα πατώντας ελαφριά, κάντε μια στρώση λαζάνια και από πάνω πάλι φασολάκια, ζωμό και γραβιέρα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία τελειώνοντας το με τη μισή ποσότητα φασολάκια από αυτήν που βάλατε στις μέσα στρώσεις (για να φαίνετε κ το λαζάνι)
Πασαλείψτε την υπόλοιπη γραβιέρα και ρίξτε και την υπόλοιπη κρέμα. Ψήστε στους 200c' για 20-25'

Συχνά λάθη:
Δεν χρειάζεται πολύ από το ζωμό. Τα φασολάκια θα βγάζουν και άλλα υγρά και θα μαλακώσουν και τα λαζάνια

Έξυπνη Ιδέα:
Αντί για πέστο δυόσμου μπορείτε να βάλετε όποιο είναι της αρεσκείας σας και να δώσετε την γεύση που επιθυμείτε.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share