Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καρμπονάρα με απάκι! - Η.. κρητική καμπονάρα!

17 Οκτωβρίου 2013
Καρμπονάρα με απάκι! - Η.. κρητική καμπονάρα!

Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι Νο6
1 φλιτζ. τσαγ. τυρί τριμμένο παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι πικάντικο κρητικό
5 Αυγά (όσο πιο φρέσκα γίνεται!)
1 1/2 απάκι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
½ ματσάκι Μαϊντανό
Αλάτι, Φρεσκοκομμένο Πιπέρι
2 κ. σ. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1.Βράζετε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε αφού έχετε ετοιμάσει τα υπόλοιπα υλικά. Όση ώρα βράζετε τα μακαρόνια ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.

2.Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο, και όταν ζεσταθεί τσιγαρίζετε το απάκι μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

3.Σε ένα ευρύχωρο μπολ χτυπάτε τα 2 αυγά ολόκληρα και από τα άλλα 2 μόνο τους κρόκους. Αφού τα χτυπήσετε, προσθέτετε το τυρί , τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτετε και το απάκι και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα στο μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά μαζί με περίπου μισό ποτήρι από το νερό στο οποίο έβρασαν.

4.Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε μερίδες με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θέλετε περιχύνετε και μερικές σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Συμβουλή:Για μεγαλύτερη ασφάλεια, μιας και τα αυγά στην καρμπονάρα χρησιμοποιούνται ωμά, προτιμήστε τα βιολογικά.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share