Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Cheesecake σοκολάτας! - Το πιο εύκολο cheesecake που έχετε φτιάξει!

17 Οκτωβρίου 2013
Cheesecake σοκολάτας! - Το πιο εύκολο cheesecake που έχετε φτιάξει!

Υλικά
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα
1 κ.σ. κακάο σκόνη
80 γρ. μαργαρίνη

Για την κρέμα

400ml κρέμα γάλακτος (35 % λιπαρά)
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55 % περιεκτικότητα σε κακάο), χοντροκομμένη
200 γρ. τυρί κρέμα

Για το γαρνίρισμα

Ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας, χοντροκομμένους

Διαδικασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
Φτιάξτε τη βάση για το cheesecake. Βάλτε τη μαργαρίνη σε μια μικρή κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Αδειάστε τη σε ένα μπολ, προσθέστε τα τριμμένα μπισκότα και το κακάο και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώστε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί διάστασης 25 εκ. και πατήστε το με τα χέρια σας να στρωθεί καλά σε όλη την επιφάνειά του. Ψήστε τη βάση του cheesecake στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 150ο C στον αέρα για 10΄.
Φτιάξτε την κρέμα για το cheesecake. Αδειάστε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τοποθετήστε τη σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί ελαφρώς. Προσθέστε τα κομμάτια της σοκολάτας και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης να λιώσουν. Προσθέστε τέλος και το τυρί κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάστε την κρέμα επάνω στη βάση και απλώστε την καλά. Αφήστε το cheesecake να κρυώσει στο ψυγείο και σερβίρετε πασπαλίζοντας το με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.

Tip: Προσθέστε αν θέλετε στην κρέμα ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο ή 1 βανίλια σκόνη.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share