Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λαχταριστά κεφτεδάκια με κατσικάκι και σάλτσα γιαουρτιού! - Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

16 Οκτωβρίου 2013
Λαχταριστά κεφτεδάκια με κατσικάκι και σάλτσα γιαουρτιού! - Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

ΥΛΙΚΑ
Για τους κεφτέδες
2κ.σ ελαιόλαδο
500γρ. κατσικάκι μαγειρεμένο (ψιλοκομμένο)
1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
2 ντομάτες φιλέτα (ψιλοκομμένες)
1 ½ φλιτζ. τσαγ. ψωμί (μουλιασμένο σε γάλα)
1 αυγό
1 κ.σ ρίγανη ξερή
1 κ.σ μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
½ κ.γ κύμινο
½ κ.γ πάπρικα
1 φλιτζ. τσαγ. γραβιέρα (τριμμένη)
αλάτι, πιπέρι
Για το τηγάνισμα
Λάδι για το τηγάνισμα
1 ½ φλιτζ. τσαγ. αλεύρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
2 ½ φλιτζ. τσαγ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
½ σκελίδα σκόρδο χωρίς φύτρα
½ κ.γ πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάξτε τους κεφτέδες. Πάρτε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε τα ελαφρά σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ και ψιλοκόψτε το μαγειρεμένο κατσικάκι σε πολύ λεπτά κομμάτια, τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια βγάζοντας το εσωτερικό και κρατώντας μόνο τα φιλέτα. Βάλτε τα και αυτά στο μπολ συνεχίστε προσθέτοντας το ψωμί που το έχετε μουλιάσει σε λίγο γάλα που το έχετε στραγγίξει καλά με τα χέρια σας. Βάλτε στο μπολ το αυγό, τη ρίγανη, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το κύμινο, τη πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και τέλος τρίψτε στο ψιλό του τρίφτη τη γραβιέρα και ενσωματώστε τη και αυτή στο μείγμα ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το τηγανίσετε.
Φτιάξτε τη σάλτσα γιαουρτιού. Σε ένα μπολ βάλτε τα αυγά αφού τα έχετε χτυπήσει ελαφρώς, έπειτα προσθέστε το γιαούρτι, τη πάπρικα και το μπαλσάμικο ξύδι και το σκόρδο που το έχετε κόψει στο λεπτό του τρίφτη. Ενσωματώστε τα καλά με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη και προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Τηγανίστε τους κεφτέδες. Βάλτε σε μια ανοιχτή κατσαρόλα λάδι αφήστε το να κάψει και πάρτε ένα μέρος του μείγματος κάθε φορά σχηματίζοντας μικρά μπαλάκια με τα χέρια σας, κυλήστε το κάθε ένα στο αλεύρι και τηγανίστε για 3-4' μεταφέροντας τα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί. Βάλτε τους κεφτέδες σε ένα πυρίμαχο ταψί , περιχύστε τους με τη σάλτσα γιαουρτιού και βάλτε τους σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-1800C για 8-10' μέχρι να πήξει η σάλτσα σας και να γκραντιναριστεί ελαφρώς.
Συμβουλή
Τηγανίστε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο βγάζοντας τη φύτρα για να μην είναι οι κεφτέδες σας δυσκολοχώνευτοι.
Έξυπνη ιδέα
Μπορείτε να πανάρετε τους κεφτέδες, πρώτα σε αλεύρι, έπειτα σε αυγό χτυπημένο και τέλος σε φρυγανιά τριμμένη για περισσότερη τραγανότητα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share