Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μπισκότα πορτοκαλιού! - Η πιο εύκολη συνταγή για κάθε στιγμή της ημέρας!

16 Οκτωβρίου 2013
Μπισκότα πορτοκαλιού! - Η πιο εύκολη συνταγή για κάθε στιγμή της ημέρας!

Υλικά

2 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. και 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού ακέρωτου
1 κ.γ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζ. τσαγ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, κομμένο σε κομμάτια
2 κρόκους αυγών

Για την επικάλυψη της ζύμης

¼ φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη κρυσταλλική


Διαδικασία

Φτιάξτε τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι να έχετε ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέστε τους κρόκους, αφού τους χτυπήσετε σε ένα βαθύ πιάτο με ένα πιρούνι και το χυμό πορτοκαλιού. Ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε μια λεία ζύμη. Χωρίστε τη ζύμη στα 2 και πλάστε το κάθε κομμάτι σε μακρόστενο ρολό διαμέτρου περίπου 3 εκ. Τυλίξτε τα δύο ρολά με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σταθεί η ζύμη.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Ψήστε τα μπισκότα. Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 2 λαμαρίνες φούρνου. Απλώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια επιφάνεια εργασίας. Αδειάστε την κρυσταλλική ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια του χαρτιού. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρέστε τη διάφανη μεμβράνη. Περάστε το κάθε ρολό ζύμης περιμετρικά στη ζάχαρη, ρολάροντας τα επάνω στο αντικολλητικό χαρτί. Κόψτε το κάθε ρολό σε μπισκότα πάχους περίπου 2 εκ. και απλώστε τα στις λαμαρίνες που έχετε ετοιμάσει, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήστε τα μπισκότα στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 160ο C στον αέρα για περίπου 14΄μέχρι να ροδίσουν στις άκρες τους. Αποσύρετε τις λαμαρίνες από το φούρνο και τοποθετήστε τα μπισκότα σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρετε.

Tip:
• Μπορείτε να φυλάξτε τη ζύμη στην κατάψυξη μέχρι και 1 μήνα.
• Προσθέστε στη ζάχαρη και λίγη κανέλα και ρολάρετε τη ζύμη.
• Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρυσταλλική ζάχαρη με καστανή για ένα πιο light αποτέλεσμα

Συχνά λάθη: Δεν αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο με αποτέλεσμα να μην έχουν τα μπισκότα μας την επιθυμητή υφή.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share