Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δοκιμάσατε το σάντουιτς προφιτερόλ;;; Θα σας ξετρελάνει!

16 Οκτωβρίου 2013
Δοκιμάσατε το σάντουιτς προφιτερόλ;;; Θα σας ξετρελάνει!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη σου
100ml γάλα
100ml νερό
10γρ. βούτυρο
5γρ. ζάχαρη
5γρ. αλάτι
120γρ. αλεύρι
200γρ. αυγά

Για τη τραγανή ζύμη
80γρ. βούτυρο
80γρ. καστανή ζάχαρη
100γρ. αλεύρι

Για τη κρέμα σοκολάτας
250γρ. γάλα
250γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. κρόκοι
2 αυγά
90γρ. ζάχαρη
350γρ. σοκολάτα 70%

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τη ζύμη σου:Τοποθετήστε το βούτυρο, το νερό, το γάλα, το αλάτι και την ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα επάνω στη φωτιά και δώστε μια βράση. Αποσύρετε για λίγο από τη φωτιά τοποθετήστε το αλεύρι που έχετε κοσκινίσει και ανακατέψτε για λίγα λεπτά με ξύλινη σπάτουλα έως ότου δείτε τη ζύμη σας να ξεκολάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Ρίξτε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ με το φτερό ξεκινήστε να την ανακατεύετε προσθέτοντας και τα αυγά τα οποία έχετε ανακατέψει μεταξύ τους.Η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ αραιή. Γεμίστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ και σχηματίστε μεγάλα σου διαμέτρου 4-5 εκατ. πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετήστε για λίγο στην κατάψυξη. Βάλτε ένα στρογγυλό δίσκο τραγανής ζύμης ίδιας διαμέτρου επάνω από κάθε σου & ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-1700C για 30' περίπου.

Για τη τραγανή ζύμη:Αφήστε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τοποθετήστε το για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε μια μπασίνα ενσωματώστε με τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατέψτε το καλά. Τοποθετήστε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο αντικολλητικά χαρτιά και ανοίξτε το με τη βοήθεια ενός πλάστη σε πάχος 1mm. Τοποθετήστε τη στο ψυγείο να παγώσει. Όταν παγώσει κόψτε κομμάτια με την βοήθεια ενός κουπάτ ίδιας διαμέτρου με το σου.

Για την κρέμα σοκολάτα:Τοποθετήστε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το γάλα μαζί με την κρέμα και δώστε μια βράση. Σε μια μικρή μπασίνα χτυπήστε τους κρόκους τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά. Ρίξτε ένα μέρος από το ζεστό υγρό στην μπασίνα ομογενοποιήστε το και βάλτε όλο μέσα στην κατσαρόλα. Ζεστάνετε το έως τους 820C. Περάστε από λεπτή σήτα πάνω στη σοκολάτα την οποία έχετε ψιλοκόψει σε μια μπασίνα. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση. Καλύψτε με μεμβράνη και φυλάξτε τη στο ψυγείο.

Μοντάρισμα:Κόψτε τα σου με τη βοήθεια ενός πριονωτού μαχαιριού στη μέση και γεμίστε τα με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής με κρέμα σοκολάτας. Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα να τα γευτείτε.


TIP
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα σοκολάτας με κρέμα βανίλιας.


ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ
Μας βγαίνει πολύ σφιχτή η ζύμη των σου με αποτέλεσμα να μην είναι αφράτα. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να την αριώσετε με λίγο γάλα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share