Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Λαχταριστή σκεπαστή πίτα με κοτόπουλο και τυρί

Πανεύκολη συνταγή στο πι και φι

28 Ιανουαρίου 2021 11:48
Λαχταριστή σκεπαστή πίτα με κοτόπουλο και τυρί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πίτα: Επειδή τις περισσότερες φορές που παραγγέλνουμε σκεπαστή πίτα απογοητευόμαστε (από την ποιότητα των υλικών, το γευστικό αποτέλεσμα, τη μετέπειτα δυσκολία στην πέψη), το Athensmagazine.gr αποφάσισε να σας παρουσιάσει μια σπιτική συνταγή. Με φιλέτο κοτόπουλο που έχει ψηθεί όμορφα και λιτά, με αλατοπίπερο και λίγη ρίγανη.

Με κασέρι Μυτιλήνης, γιατί έχει απαλή, γεμάτη γεύση και λιώνει υπέροχα. Με κρεμώδες τυρί και μουστάρδα, για να προσθέσουμε ενδιαφέρον στην υφή και σπιρτάδα στη γεύση.

Με ντομάτα και πιπεριά, για να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι αυτή η σκεπαστή με κοτόπουλο είναι μεταξύ άλλων (λαχταριστή, απίστευτα νόστιμη, εθιστική είναι οι πρώτοι χαρακτηρισμοί που πέρασαν από το μυαλό μου) και υγιεινή. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή για πίτα με φέτα και μπέικον.

Υλικά

  • 850 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 8 πίτες για σουβλάκι
  • 200 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 πράσινες πιπεριές μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε ροδέλες
  • 200 γραμμ. κασέρι τριμμένο (χρησιμοποίησα Μυτιλήνης και ήταν φανταστικό)
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

Λαχταριστή συνταγή για πίτα με κοτόπουλο και τυρί

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε βαθύ πιάτο. Το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε το κοτόπουλο σε τηγάνι-γκριλιέρα, σε μέτρια θερμοκρασία για 40′ περίπου, γυρίζοντας το 1 φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Περιμένουμε 5-10′ να κρυώσει λίγο και το κόβουμε κατόπιν σε λεπτές φέτες.
  • Αραδιάζουμε τις πίτες στον πάγκο εργασίας μας. Αλείφουμε τις μισές πίτες με το τυρί κρέμα και τις υπόλοιπες με τη μουστάρδα.
  • Μοιράζουμε το κοτόπουλο στις πίτες που αλείψαμε με τυρί κρέμα. Τακτοποιούμε από πάνω τις ντομάτες και τις πιπεριές.
  • Πασπαλίζουμε με το κασέρι και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πίτες (εκείνες που αλείψαμε με μουστάρδα).
  • Ψήνουμε τις σκεπαστές σε ψηστιέρα για 5-10′ μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share