Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Διατηρήστε τις ντομάτες σας φρέσκες με αυτό το πανέξυπνο κόλπο

Τα δύο βήματα που πρέπει να κάνετε

28 Ιανουαρίου 2021 11:17
Διατηρήστε τις ντομάτες σας φρέσκες με αυτό το πανέξυπνο κόλπο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις φρέσκες, ζουμερές, κόκκινες ντομάτες; Με όποιον τρόπο και αν τις χρησιμοποιούμε, οι ντομάτες κάνουν τα πάντα νοστιμότερα, μέχρι φυσικά να χάσουν τη φρεσκάδα τους. Επίσης, δείτε το πανέξυπνο κόλπο που θα κάνει τις ντομάτες σας να μην χαλάνε.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος για να διατηρήσετε τις ντομάτες σας φρέσκες για καιρό και είναι πολύ εύκολος. Σύμφωνα με το Pure Wow, πρέπει απλά να ακολουθήσετε αυτά τα δύο βήματα:

  1. Φυλάξτε τες σε θερμοκρασία δωματίου. Μην βάζετε τις τομάτες σας στο ψυγείο!
  2. Οπουδήποτε και αν τις ακουμπήσετε, βάλτε τες να ακουμπάνε από την πλευρά του κοτσανιού για να σταματήσετε την είσοδο του αέρα και να αφήνετε την υγρασία να φεύγει.

Ντομάτες

Παίρνει ολόκληρες τις ντομάτες και τις τρίβει στον τρίφτη. Μόλις δεις το λόγο θα θέλεις οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις!

Φτιάξτε μια γρήγορη και φρέσκια σπιτική σάλτσα ντομάτας για τα ζυμαρικά σας, χρησιμοποιώντας ένα απλό τρίφτη. Κόψτε τις ντομάτες στη μέση και τρίψτε με την σαρκώδη πλευρά. Επίσης εφόσον η συνταγή αυτή στηρίζεται στις ντομάτες καλό θα είναι να τις ελέγξετε αν πρόκειται για κανονικές ντομάτες ή μεταλλαγμένες.

Η φλούδα της ντομάτας θα μείνει ολόκληρη στα χέρια σας, συμπληρώστε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ότι αλλά μπαχαρικά επιθυμείτε. Μπορείτε κατευθείαν να ρίξετε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά σας ή να τη βράσετε για πέντε λεπτά. Καλή σας όρεξη!

Ο λόγος που πρέπει να αφαιρείς τα σπόρια από τις ντομάτες στις σαλάτες

Μα είναι δυνατόν να υπάρχει μυστικό για τις ντομάτες, το συστατικό που χρησιμοποιούμε πιο πολύ στο μαγείρεμα, που να μην το ξέρουμε; Και όμως υπάρχει. Και μιας και μιλάμε για ντομάτες, δείτε εδώ για ποιο λόγο έχει χαρακτηριστεί ως "φρούτο του Σατανά".

Εύκολα όλοι στη μαγειρική προσπερνάμε τα... σπόρια της ντομάτας, πιστεύοντας ότι δεν έχει καμία διαφορά το αν θα τα προσθέσουμε ή θα τα αφαιρέσουμε από το φαγητό μας. Και όμως έχει... Για αυτό και παρακάτω σου δίνουμε τις χρήσιμες συμβουλές για το πού πρέπει και που δεν πρέπει να βγάζεις τα σπόρια από τη ντομάτα.

ντομάτα σπόρια σαλάτα

Κράτησέ τα:

Μην αφαιρέσεις τα σπόρια αν φτιάχνεις σούπες ή κάποια σάλτσα, καθώς αυτά θα δώσουν άλλη διάσταση στο φαγητό σου και θα του χαρίσουν μία ελαφριά, γλυκιά γεύση.

Αφαίρεσέ τα:

Αν φτιάχνεις σαλάτα, ομελέτα ή φαγητό κατσαρόλας, τότε καλό θα ήταν να αφαιρέσεις τους σπόρους. Μπορεί να κάνει το φαγητό σου πιο νερουλό, ενώ στη σαλάτα σου θα κάνει το μαρούλι να μαραθεί.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share