Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λαχταριστή συνταγή για κανελόνια με κιμά κοτόπουλο

Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

27 Ιανουαρίου 2021 12:05
Λαχταριστή συνταγή για κανελόνια με κιμά κοτόπουλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr βρήκε μια λαχταριστή συνταγή για κανελόνια με κιμά κοτόπουλο και βελούδινη κρέμα τυριού. Θα τρελαθείτε σίγουρα από τη νοστιμιά. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για τάρτα με κοτόπουλο, μπέικον και τυριά σκέτη κόλαση.

Υλικά

  • 400 γραμ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες
  • 16 κανελόνια

Για την σάλτσα κιμά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. κιμά κοτόπουλο
  • 1/2 φλ. τυρί τριμμένο που λιώνει
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1/2 φλ. κρασί ξηρό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 2 κρόκους

Για την εύκολη κρέμα τυριού

  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. τυρί τριμμένο που λιώνει
  • 150 γραμ. τυρί κρέμα

Συνταγή για κανελόνια με κιμά κοτόπουλο

Εκτέλεση

  • Για τα κανελόνια με κιμά κοτόπουλου, ξεκινάμε με τη σάλτσα κιμά.
  • Σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα λαχανικά να μαραθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.
  • Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Αφήνουμε να βράσει για 15′-20′ να πιει τα υγρά του. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τους κρόκους και το τυρί. Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με κουταλάκι η με τα δάχτυλα.
  • Για την κρέμα τυριού
    Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από το τυρί και το αβγό. Αφήνουμε να δέσει και αλατοπιπερώνουμε στο τέλος. Προσθέτουμε το αβγό και το τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.
  • Βάζουμε μια κουταλιά τριμμένη ντομάτα σε πυρίμαχο. Προσθέτουμε 2 κουταλιές κρέμα. Βάζουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα και την υπόλοιπη κρέμα.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30′. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 15′ περίπου.

Ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλο και ρυζάκι με κάρυ

Μπιφτέκια: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλο και ρυζάκι με κάρυ που σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια. Παράλληλα σας προτείνουμε και άλλη μια πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή για μπιφτέκια με καρότο και μανιτάρια που θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά ( Για 8-10 μεγάλα μπιφτέκια )

  • 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 πιπεριά φλωρίνης
  • 1//2 πιπεριά κίτρινη
  • 1 καρότο τριμμένο
  • Λίγο δυόσμο
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού γεμάτη Κάρυ
  • 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • κεφαλοτύρι τριμμένο 1/2 κούπα (προαιρετικά)
  • 1 μικρή τριμμένη ντομάτα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μούλτι την πιπεριά , τη ντομάτα το κρεμμύδι, το καρότο,τα μαϊντανό το δυόσμο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το ψωμί βρεγμένο και το μείγμα που πολτοποιήσαμε.
  • Τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν, εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη περίπου μια ώρα.
  • Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  • Τα περνάμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο για να μην κολλάνε κατά το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν

Μπιφτέκια κοτόπουλο με ρύζι και κάρυ

Υλικά: 1 κούπα ρύζι μπασμάτι

  • 2 κούπες ζωμό κότας
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη ή 1 κ.σ. βούτυρο ή 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Ξεπλένουμε το ρύζι.
  • Σοτάρουμε στο βούτυρο (ή μαργαρίνη ή ελαιόλαδο) το ρύζι, μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε το ζωμό ζεστό, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
  • Μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο.
  • Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα.
  • Σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share