Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι (περίπου 15-20').
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις τσακίζουμε με ένα ποτήρι για να πάνε παντού τα μυρωδικά.
Βάζω από όλα τα υλικά σε όση ποσότητα θέλω (εκτός από βούτυρο). Σε κάθε μια από την πατάτα κατά βούληση, βάζω λίγο βούτυρο με το μαχαίρι στο εσωτερικό της πατάτας κι όλα τα άλλα τα πασπαλίζω από πάνω.
Ψήνω στους 220⁰ για περίπου 10' μέχρι να ροδίσουν, καλή όρεξη!
Πατάτες: Ο πιο γευστικός τρόπος να τις μαγειρέψετε!
Υλικά (8 μερίδες):
8 μεγάλες πατάτες
1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
5 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι πάπρικα
αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230o και λαδώστε ένα ρηχό ταψάκι.
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και βάλτε τις σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μην “καφετίσουν”.
Με μια μεγάλη κουτάλα, βγάλτε μια πατάτα από το μπολ και αφήστε την πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια κοπής.
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κάντε χαρακιές στην επιφάνειά της, περίπου μέχρι τα 2/3 της πατάτας.
Βάλτε την πάλι στο μπολ και συνεχίστε με τις υπόλοιπες πατάτες.
Πολύ προσεκτικά προσπαθήστε να ανοίξετε τη “βεντάλια” που έχετε δημιουργήσει, κρατώντας την πατάτα κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και προσέχοντας μη τη σπάσετε.
Σκουπίστε τις πατάτες με χαρτί κουζίνας.
Τοποθετήστε όλα τα υλικά (εκτός από τις πατάτες) σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ενιαίο μείγμα.
Αλείψτε τις πατάτες με λιωμένο βούτυρο (και ανάμεσα στα κοψίματα).
Καλύψτε τις με το μείγμα.
Τοποθετήστε τις στο ταψάκι, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να δείτε το μείγμα να έχει “χρυσαφίσει”.
Για το σερβίρισμα, αλείψτε με 2 λίγο ακόμη βούτυρο και διακοσμήστε με μπέικον.