Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Εσείς το αλάτι το προσθέτετε στην αρχή ή στο τέλος του μαγειρέματος; Έχει πολύ μεγάλη διαφορά!

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή!

26 Ιανουαρίου 2021 10:40
Εσείς το αλάτι το προσθέτετε στην αρχή ή στο τέλος του μαγειρέματος; Έχει πολύ μεγάλη διαφορά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αλάτι είναι απαραίτητο στο μαγείρεμα για πολλούς λόγους. Δίνει γεύση, κάνει το φαγητό τραγανό και εξισορροπεί τη γλυκύτητα στα επιδόρπια. Αυτό που πιθανόν δεν ξέρετε, είναι ότι υπάρχει ένας σωστός και ένας λάθος τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε. Όλα κρίνονται, στο χρόνο που το χρησιμοποιείτε.

Όταν μαγειρεύετε, προσθέτετε αλάτι πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το μαγείρεμα; Λοιπόν, ο χρόνος κάνει πραγματικά τη μεγάλη διαφορά στη γεύση των φαγητών σας!

Στην Αμερική, αποφάσισαν να κάνουν μερικές δοκιμές για να βρουν ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να προσθέτουμε αλάτι όταν μαγειρεύουμε. Η απάντηση, μπορεί να μην εκπλήξει και τόσο τους έμπειρους σεφ.

Για τα τεστ, χρησιμοποιήθηκαν δυο σούπες βόειου κρέατος. Στην πρώτη συνταγή, το αλάτι προστέθηκε στην αρχή. Τα καρότα επικαλύφθηκαν με αλάτι και μαγειρεύτηκαν, το βόειο κρέας επίσης, καθώς και στο ζωμό προστέθηκε αλάτι στην αρχή. Στην δεύτερη συνταγή, το αλάτι προστέθηκε στο τέλος. Τα καρότα και το κρέας ψήθηκαν πριν αλατιστούν και στο ζωμό προστέθηκε αλάτι, αφού μαγειρεύτηκε.

Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Όταν το αλάτι προστέθηκε στο τέλος κάθε βήματος, τα πάντα ήταν απίστευτα αλμυρά. Το κρέας ήταν πολύ πιο σκληρό, και ο ζωμός πολύ αλμυρός για να φαγωθεί.

Αντίθετα, στη συνταγή που το αλάτι προστέθηκε σε όλα στην αρχή, τα καρότα ήταν μαγειρεμένα τέλεια και το βόειο κρέας ήταν εξαιρετικά τρυφερό. Όλα ήταν αρωματισμένα και η γεύση ήταν υπέροχη.

Είναι σαφές ότι το αλάτι στην αρχή έχει καλύτερα αποτελέσματα, αλλά γιατί;

Λοιπόν, το αλάτι έχει την τάση να διεισδύσει στα ψυχρά τρόφιμα αργά. Ένα προηγούμενο πείραμα διαπίστωσε ότι χρειάζονται περίπου 24 ώρες για να φτάσει το αλάτι στο κέντρο μιας κρύας γαλοπούλας, ενώ στα λαχανικά διεισδύει με ακόμη πιο αργό ρυθμό. Το αλάτισμα στην αρχή, του δίνει το χρόνο να διαχυθεί σε όλα τα κομμάτια φαγητού. Ωστόσο, το αλάτισμα στο τέλος δημιουργεί μια πιο επιφανειακή γεύση που χτυπά κατευθείαν στη γλώσσα.

Για την καλύτερη, πιο ομοιόμορφη γεύση και υφή, φροντίστε να προσθέτετε το αλάτι στην αρχή κάθε συνταγής σας. Μην προσθέτετε πάρα πολύ όμως, καθώς η κατανάλωση υπερβολικού αλατιού μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα νατρίου του σώματός σας και να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα υγείας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share