Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Θα εκπλαγείτε… Η καλύτερη μαρινάδα για όλα τα κρέατα!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

22 Ιανουαρίου 2021 16:42
Θα εκπλαγείτε… Η καλύτερη μαρινάδα για όλα τα κρέατα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαρινάδα: Καλό και κακό κρέας δεν υπάρχει. Ανάλογα με το είδος του μαγειρέματος υπάρχει το κατάλληλο και το ακατάλληλο κομμάτι. Η τρυφερότητα του κρέατος σε συνδυασμό με την γευστικότητα είναι το πρώτο ζητούμενο. Η γευστικότητα είναι κάτι που εξαρτάται από την φυσική και ποιοτική εκτροφή του ζώου, ενώ η τρυφερότητα ποικίλει.

Όσο πιο λιπαρό είναι το κρέας τόσο πιο τρυφερό είναι. Επίσης η τρυφερότητα του κρέατος είναι σχετική με την ηλικία του ζώου και με τη διαβίωση του, αν δηλαδή κινείται περισσότερο ή λιγότερο καθώς και το σίτεμα του κρέατος. Ο συνδυασμός της τρυφερότητας και της γευστικότητας του κρέατος είναι το τέλειο.

Για να πετύχουμε ακόμα περισσότερη τρυφερότητα του κρέατος ιδιαίτερα στο άπαχο κρέας που γίνεται στεγνό με το ψήσιμο εμείς σας δίνουμε την καλύτερη μαρινάδα. Δείτε τον τρόπο που θα την φτιάξετε πολύ γρήγορα και εύκολα!! Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ακτινίδια. Παράλληλα δείτε και ένα κόλπο για να γίνει το ψητό κρέας πιο ζουμερό.

Μαρινάδα για όλα τα κρέατα

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε την φλούδα τους και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  • Σε ένα ταψάκι η πιρέξ στρώνουμε τα κρέας, από πάνω βάζουμε τις ροδέλες ακτινίδιου και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να καλυφτούν όλα τα κρέατα με το ακτινίδιο
  • Στη τελευταία στρώση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αν θέλουμε και τις φλούδες
  • Αφήνουμε στο ψυγείο το κρέας με τη μαρινάδα για 1 ώρες το πολύ!!!!!
  • Αφαιρούμε τα ακτινίδια και είναι έτυμα για ψήσιμο.
  • Σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα ρίχνοντας αλάτι και ρίγανη.
  • Μη βάλετε μαχαίρια στο τραπέζι, κόβονται με το πιρούνι.
  • Καλή σας όρεξη!!

Σας σκληρύνει το κρέας στο μαγείρεμα; Το «μυστικό» κόλπο για να σας γίνει «λουκούμι»

Πολλές φορές το κρέας σκληραίνει κατά το μαγείρεμα, ωστόσο το μυστικό κόλπο για να σας γίνει «λουκούμι» είναι στο να μην αλλάζει η θερμοκρασία της κατσαρόλας!

Γι’ αυτό και όταν προσθέτουμε νερό ή ζωμό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, πρέπει να φροντίζουμε να είναι ζεστό. Επιπλέον, για να είναι όσο το δυνατόν πιο μαλακό το κρέας, μπορούμε να το έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο μερικές ώρες πριν το μαγειρέψουμε ή να προσθέσουμε λίγες σταγόνες ξίδι κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Το «μυστικό» κόλπο για να μην σκληραίνει το κρέας

Τι πρέπει πάντα να κάνετε πριν καταψύξετε το κρέας; Το «μυστικό» tip

Υπάρχει ένα tip που πρέπει να ακολουθείς πιστά πριν βάλεις κρέας στην κατάψυξη. Ενώ, κατά καιρούς σας έχουμε δώσει αρκετές συμβουλές για το σωστό πάγωμα, αλλά και ξεπάγωμα των τροφών.

Συνήθως όταν αγοράζεις κρέας ή κιμά από το κρεοπωλείο, που δεν έχεις σκοπό να μαγειρέψεις την ίδια μέρα, τα βάζεις στην κατάψυξη όπως είναι τυλιγμένα με το χαρτί από το κατάστημα ή τα μεταφέρεις σε σακουλάκια τροφίμων. Ως εδώ καλά, αυτό όμως που συχνά παραλείπεις ενώ δεν πρέπει, είναι να τα χωρίζεις σε μερίδες ανάλογα με το φαγητό που θέλεις να φτιάξεις.

Κρέας

Αν για παράδειγμα αγοράσεις 3 κιλά μπριζόλες γιατί ήταν σε προσφορά ή 2 κιλά κιμά γιατί θέλεις να έχεις αποθέματα και για σάλτσα για τα μακαρόνια και για κεφτεδάκια, δεν θα πρέπει να τα βάζεις στην κατάψυξη ως έχουν. Το μόνο που θα καταφέρεις με αυτό τον τρόπο, είναι να χρειάζονται πολύ χρόνο για να ξεπαγώσουν αλλά και να πρέπει να τα μαγειρέψεις όλα μαζί μετά, γιατί όπως ξέρεις το ξεπαγωμένο κρέας δεν μπαίνει ποτέ ξανά στην κατάψυξη!

Τι θα πρέπει λοιπόν πάντα να κάνεις πριν βάλεις κρέας στην κατάψυξη; Να το χωρίζεις σε μερίδες που ανταποκρίνονται στα φαγητά που θέλεις να φτιάξεις και στα άτομα για τα οποία μαγειρεύεις. Αν δηλαδή θέλεις να μοιράσεις τις μπριζόλες που προορίζονται για καθημερινό τραπέζι, καλό θα ήταν να τις βάλεις σε σακουλάκια ανά δύο, για να ξεπαγώνουν πιο γρήγορα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share