Γλυκό: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά που σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Μια πανεύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους. Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε μια ακόμη συνταγή για πεντανόστιμη σοκολατόπιτα των αγγέλων που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων. Αφαιρούμε τον αέρα. Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ.
Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια. Παγώνουμε έως ότου σφίξει.
Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Τα γλυκάκια... σκέτοι μπελάδες με ζαχαρούχο γάλα που θα τρελάνουν τους πάντες
Αν δεν μπορείτε να… αντισταθείτε στις γλυκές λιχουδιές, τότε το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή για γλυκάκια με σοκολάτα. που είναι… σκέτοι μπελάδες, φτιάχνονται με ζαχαρούχο γάλα και θα τρελάνουν όσους τα δοκιμάσουν.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη άχνη, την ινδική καρύδα, τα πολύχρωμα τρουφάκια, το αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα, πλάθουμε μπαλάκια των 30-35 γρ. με το παραπάνω μείγμα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας να απλώσουν και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.
Ύστερα, αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο, βουτάμε τα γλυκάκια στη λιωμένη σοκολάτα και τα μεταφέρουμε εκ νέου στο ταψί με τη λαδόκολλα.
Τέλος, τα πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια, αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει και σερβίρουμε.