Ψάχνετε για κάποια συνταγή, η οποία θα αποτελέσει το τέλειο ορεκτικό στο γεύμα σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τυρόπιτα… ποίημα με 4 τυριά, που θα λατρέψετε.
Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβετε τη φέτα και το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το μανούρι. Προσθέτετε τα δύο αβγά, τον δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC-180oC. Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνετε τα φύλλα ένα-ένα, λαδώνοντας τα και αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά τους σκεύους. Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα και φέρνετε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν.
Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα με ελαιόλαδο και κλείνετε την πίτα γυρίζοντας τα φύλλα προς τα μέσα, ώστε να δημιουργηθεί ο κλασικός κόθρος.
Χτυπάτε το γάλα με τα υπόλοιπα αυγά και περιχύνετε στην πίτα. Αφήνετε για 10 λεπτά να απορροφηθεί το μίγμα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο - Λαχταριστή και υγιεινή συνταγή
Φτιάξτε λαχταριστή και υγιεινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο με αλεύρι ολικής και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.
Υλικά (20 κομμάτια)
1 κούπα αλεύρι ολικής
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
400 γρ τυρί φέτα
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο +λάδι αραβοσίτου
Σουσάμι για να πασπαλίζουμε
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα, αυγά, το γιαούρτι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε με το φτερό να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Θρυμματίζουμε το τυρί. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το αλεύρι ολικής και το μπέικιν.
Προσθέτουμε το τυρί στο μείγμα με το γιαούρτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σιγά σιγά και ανακατεύουμε με το γάντζο. Το μείγμα θα είναι μαλακό όχι σφιχτό.
Σε ένα ταψί που είναι λαδωμένο καλά ρίχνουμε το μείγμα. Απλώνουμε παντού ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και πατάμε ελαφρώς με το χέρι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα καλό.
Όταν ροδίσει καλά είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή μας όρεξη