Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λαχταριστό σουφλέ με ψωμί του τοστ

Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή!

18 Ιανουαρίου 2021 07:54
Λαχταριστό σουφλέ με ψωμί του τοστ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σουφλέ: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για πανεύκολο σουφλέ με ψωμί του τοστ που σίγουρα θα γοητεύσει όσους το φάνε. Πρόκειται για μια γρήγορη και εύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους. Ωστόσο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια και πρωτότυπη συνταγή για σουφλέ μελιτζάνας.

Υλικά

  • 1 μεγάλο ψωμί για τόστ χωρίς κόρα (αλλιώς θα την αφαιρέσετε με μαχαίρι)
  • 1/2 βιτάμ
  • 1 κιλό περίπου κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 20 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες [ή ζαμπόν της αρεσκείας σας]
  • 1 λίτρο γάλα
  • 8 αυγά

Εκτέλεση

  • Aλείφουμε βούτυρο ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ στον πάτο και τα τοιχώματα.
  • Σωτάρετε ελαφρά το μπέϊκον
  • Παίρνουμε 1-1 τις φέτες ψωμί, τις αλείφουμε κι αυτές με λίγο βούτυρο και κάνουμε 1 στρώση στο πυρέξ.
  • Απλώνουμε τα μισά τυριά και από πάνω το μπέικον.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δηλ. 1 στρώση ψωμί, τα υπόλοιπα τυριά κ.λ.π.
  • Όταν τελειώσουμε τις στρώσεις, χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα και τα δύο μαζί.
  • Περιχύνουμε το φαγητό στο πιρέξ και αφήνουμε 15 λ να ενσωματωθεί και να «ποτισθεί» όλο το φαγητό .
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα.
  • Συνταγή για σουφλέ με ψωμί του τοστ

Πηγή: daddy-cool.gr

Το φαγητό της καραντίνας: Πανεύκολο σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και ντοματίνια

Βαρεθήκατε να μαγειρεύετε μπελαλίδικα και χρονοβόρα φαγητά; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια πανεύκολη συνταγή με ζυμαρικά, τυριά, ντοματίνια και λίγα ακόμα υλικά. Φτιάξτε λοιπόν, το σουφλέ της... καραντίνας. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε μακαρόνια, δείτε εδώ μια συνταγή για κεφτεδάκια φούρνου.

Υλικά για 2 άτομα

  • 250γρ μίνι πένες ή φαρφάλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 15 ντοματίνια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 200γρ τριμμένο τυρί (ρεγκάτο και γκούντα)
  • 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό στο μισό χρόνο από ότι γράφει η συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα.
  • Τα ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει τα αυγά χτυπημένα, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μίγμα από το τηγάνι στα ζυμαρικά, τη ρίγανη και τα τυριά και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  • Βάζουμε όλο το μίγμα σε ένα πυρέξ, το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share