Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Πατάτες φούρνου με λιωμένα τυριά
Θα σας τρέχουν τα σάλια
17 Ιανουαρίου 2021 09:13
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Πατάτες φούρνου: Οι πατάτες είναι από τα αγαπημενα φαγητά μικρών και μεγάλων. Είναι εύκολες στο μαγείρεμα και η γεύση τους είναι απίστευτη. Ειδικά, αν συνδυαστούν με τα σωστά υλικά μπορεί να δημιουργηθεί με αυτές μια συνταγή κόλαση.
Η παρακάτω συνταγή με τις πατάτες φούρνου θα σας πάρει τα μυαλά και σίγουρα αν την δοκιμάσετε θα την εντάξετε στο μενού σας. Είναι λαχταριστή και πολύ εύκολο για να την φτιάξετε. Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για για θεϊκές πατάτες ακορντεόν που θα σας τρέχουν τα σάλια!
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 176 Κελσίου. Ρίξτε τις τριμμένες πατάτες σας, και μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού και πιπεριού.
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί τζέντας. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις τεμαχισμένες πατάτες και από πάνω το τυρί τσένταρ.
Ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι να είναι αφρώδη και να έχει ροδίσει το μείγμα σας.
Μπορείτε να δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά τραγανά κομμάτια μπέικον στο μείγμα. Σερβίρετε με καυτή σάλτσα ή ο,τι άλλο θέλετε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Φτιάχνουμε πουρέ πατάτας προσθέτοντας αυγό, βούτυρο και αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Τοποθετείστε τη ζύμη στη βάση και στα πλαϊνά μιας ταρτιέρας. Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Κόβουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε .Βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κιμά για 5-7 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο κιμά, μισό τριμμένο τυρί, ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε και χτυπάμε το αυγό και το κρόκο, τη κρέμα και το αλάτι.
Ρίχνουμε τη γέμιση στη ταρτιέρα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο στους 190 ° C για περίπου 35-40 λεπτά.