Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Μαγικό" σοκολατούχο γάλα χωρίς ζάχαρη

Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτή την κρεμώδη, φρουτένια εκδοχή του με την υπέροχη γεύση!

14 Ιανουαρίου 2021 16:02
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκολατούχο γάλα: Οι περισσότεροι παιδίατροι συστήνουν έως και δύο κούπες γάλα την ημέρα για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Σε πολλά παιδιά όμως δεν αρέσει το γάλα κι έτσι πολλοί γονείς στην προσπάθειά τους να τα παροτρύνουν να το πιουν επιλέγουν το σοκολατούχο.

Το σοκολατούχο γάλα, είτε είναι έτοιμο, είτε γίνεται με προσθήκη σκόνης, παρέχει τις ίδιες ποσότητες πρωτεΐνης και ασβεστίου με το λευκό, με επιπλέον ατού την ακαταμάχητη γεύση στη οποία κανένα παιδί δεν μπορεί να αντισταθεί. Αλλά πoια είναι η παγίδα;

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι το σοκολατούχο γάλα είναι γεμάτο ζάχαρη, καθώς σε μια κούπα του αντιστοιχούν τρεις γεμάτες κουταλιές πρόσθετη ζάχαρη. Σκεφτείτε: ένα παιδί που πίνει ένα φλιτζάνι σοκολατούχο γάλα την ημέρα, μέσα σε ένα χρόνο θα έχει καταναλώσει 23 φλιτζάνια πρόσθετη ζάχαρη.

Μια ποσότητα που σίγουρα δεν μπορούμε να αγνοήσουμε! Εμείς λοιπόν βρήκαμε μια συνταγή που σίγουρα θα αγαπήσουν τα παιδιά σας. Παράλληλα δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό σας αν τρώτε καθημερινά ζάχαρη, δώστε μεγάλη προσοχή!

Σοκολατούχο γάλα χωρίς ζάχαρη

Ένα ρόφημα για όλη την οικογένεια

Ευτυχώς υπάρχει μια γευστικότατη εναλλακτική λύση. Έχουμε ανακαλύψει έναν υπέροχο τρόπο να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα γεμάτο ποτήρι γάλα με κρεμώδη υφή και σοκολατένια γεύση, φτιαγμένο με σπιτικά συστατικά και χωρίς πρόσθετη ζάχαρη: το «μαγικό» σοκολατούχο γάλα.

Η συνταγή προέκυψε τυχαία, μετά από πειραματισμό με διάφορα υλικά και τελικά ανακαλύφθηκε αυτό το υπέροχο ρόφημα για όλη την οικογένεια. Έχει την απολαυστική γλυκιά γεύση της σοκολάτας χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Επιπλέον, περιέχει μία μερίδα φρούτου από τη μπανάνα και επιπλέον πρωτεΐνη από το φυστικοβούτυρο.

Οι γεύσεις ακούγονται διαφορετικές, αλλά δένουν υπέροχα μεταξύ τους. Ίσως κάποιοι σχολιάσουν πως το σοκολατούχο γάλα δεν έχει γεύση μπανάνας, όμως ο συγκεκριμένος συνδυασμός δίνει ένα γευστικότατο αποτέλεσμα με κυρίαρχη γεύση τη σοκολάτα.

Τρομερό σοκολατούχο γάλα ζωρίς ζάχαρη

Σολοκατούχο γάλα: Ένα θρεπτικό ρόφημα

Με μια ματιά ένα φλιτζάνι από το «μαγικό» γάλα προσφέρει: 7 γρ. πρωτεΐνης, 3 γρ. φυτικών ινών, 413 mgr ασβεστίου και 0 γρ. πρόσθετης ζάχαρης.

Επιπλέον είναι απαλλαγμένο από συντηρητικά, γαλακτοματοποιητές, χημικές χρωστικές, ενισχυτικά γεύσης και σάκχαρα όπως το σιρόπι καλαμποκιού που περιέχουν τα περισσότερα έτοιμα σοκολατούχα γάλατα ή οι διάφορες σκόνες.

Υλικά και οδηγίες παρασκευής

  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 μεγάλη μπανάνα
  • 1 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας σκόνη άγλυκου κακάο
  • Λίγη βανίλια (προαιρετικά)
  • 5 παγάκια

Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο αν ακολουθήσετε επακριβώς τη συνταγή. Χρησιμοποιήστε ώριμες μπανάνες αλλά όχι πάρα πολύ ώριμες (όσο πιο ώριμες, τόσο πιο έντονη γεύση και γλυκύτητα). Σημαντικό είναι να προσθέσετε πάγο, προκειμένου να μη γίνει πολύ πηχτό το ρόφημά σας. Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μούλτι, σερβίρετέ το αμέσως και καλή σας απόλαυση!

Πηγή: childit.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share