Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Πατάτες: Ο πιο γευστικός τρόπος να τις μαγειρέψετε!

Εσείς θα το δοκιμάσετε;

14 Ιανουαρίου 2021 10:31
Πατάτες: Ο πιο γευστικός τρόπος να τις μαγειρέψετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πατάτες: Υπάρχει κάποιος που δεν του αρέσουν; Αν ναι δείτε παρακάτω το πιο γευστικό τρόπο για να τις μαγειρέψετε! Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή για λαχταριστές country πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα!

Υλικά (8 μερίδες):

  • 8 μεγάλες πατάτες
  • 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
  • 5 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • αλάτι

Πατάτες

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230o και λαδώστε ένα ρηχό ταψάκι.
  2. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και βάλτε τις σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μην “καφετίσουν”.
  3. Με μια μεγάλη κουτάλα, βγάλτε μια πατάτα από το μπολ και αφήστε την πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια κοπής.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κάντε χαρακιές στην επιφάνειά της, περίπου μέχρι τα 2/3 της πατάτας.
  5. Βάλτε την πάλι στο μπολ και συνεχίστε με τις υπόλοιπες πατάτες.
  6. Πολύ προσεκτικά προσπαθήστε να ανοίξετε τη “βεντάλια” που έχετε δημιουργήσει, κρατώντας την πατάτα κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και προσέχοντας μη τη σπάσετε.
  7. Σκουπίστε τις πατάτες με χαρτί κουζίνας.
  8. Τοποθετήστε όλα τα υλικά (εκτός από τις πατάτες) σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ενιαίο μείγμα.
  9. Αλείψτε τις πατάτες με λιωμένο βούτυρο (και ανάμεσα στα κοψίματα).
  10. Καλύψτε τις με το μείγμα.
  11. Τοποθετήστε τις στο ταψάκι, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά.
  12. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να δείτε το μείγμα να έχει “χρυσαφίσει”.
  13. Για το σερβίρισμα, αλείψτε με 2 λίγο ακόμη βούτυρο και διακοσμήστε με μπέικον.

Πεντανόστιμες, τραγανές & πικάντικες πατάτες φούρνου!

Πατάτες φούρνου: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για χρυσαφένιες και τραγανές πατάτες φούρνου, για εκείνους κι εκείνες που αγαπούν τα πικάντικα! Φτιάξτε τες για συνοδευτικό σε επίσημα και οικογενειακά τραπέζια.

Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή για καραμελωμένες πατάτες φούρνου που σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια.

Υλικά

  • Πατάτες Ένα κιλό
  • Ελαιόλαδο Λίγο
  • Αλάτι Λίγο
  • Πιπέρι Λίγο τριμμένο
  • Πάπρικα Λίγη γλυκιά κόκκινη
  • Τσίλι Λίγο
  • Σκόρδο Λίγη σκόνη
  • Θυμάρι Λίγο τριμμένο
  • Ρίγανη Λίγη τριμμένη
  • Φρυγανιά Δύο κουταλιές της σούπας τριμμένη

Εκτέλεση

  • Για αρχή πρέπει να βράσουμε τις πατάτες σε νερό με αλάτι για 6 λεπτά και να τις ξεφλουδίσουμε.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, το τσίλι, το σκόρδο το θυμάρι και την ρίγανη.
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε ελάχιστα βρεγμένες στο μπολ με το λάδι.
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια έτσι ώστε να καλυφθούν οι πατάτες από το μείγμα μας.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την φρυγανιά και ανακατεύουμε και πάλι.
  • Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ ή ένα μικρό ταψί και ρίχνουμε τις πατάτες μέσα. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε τις πατάτες μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά.
  • Στα μισά του χρόνου, αφαιρούμε τις πατάτες από τον φούρνο και ανακατεύουμε και πάλι. Σερβίρουμε τις πατάτες όσο είναι ζέστες ακόμη και μπορουμε να τις συνοδεύσουμε με λίγη σος γιαουρτιού!

Συνταγή για πεντανόστιμες και τραγανές πατάτες φούρνου

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share