Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αφράτα και ζουμερά κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και μυρωδικά!

Δοκιμάστε τα - Είναι πανεύκολη συνταγή!

13 Ιανουαρίου 2021 12:15
Αφράτα και ζουμερά κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και μυρωδικά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρουμε, ότι λατρεύετε τα κεφτεδάκια γι' αυτό θα σας προτείνουμε μια λαχταριστή και παράλληλα υγιεινή συνταγή. Φτιάξτε αφράτα και ζουμερά κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και μυρωδικά! Θα ξετρελάνετε τους πάντες με αυτό το φαγητό. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε κρέας, δείτε εδώ μια συνταγή με μακαρόνια ολικής και φέτα.

Υλικά (15 κεφτεδάκια)

  • 250 γρ. ανάμεικτο κιμά (μοσχάρι-χοιρινό)
  • 60-70 γρ. φέτα
  • 1 κύβο για ψητά
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. φρέσκο γάλα
  • 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό
  • 1/2 χούφτα φρέσκο άνηθο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι (προ αιρετικά)
  • πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σ' ένα μπολ βάζουμε το κιμά. Στο multi χτυπάμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κιμά.
  • Θρυμματίζουμε το κύβο από πάνω και τη φέτα.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε στο τέλος τη φρυγανιά σταδιακά για να μη γίνει πολύ στεγνό αλλά ούτε πολύ ζουμερό. Θέλουμε ίσα να μπορέσουμε να πλάθουμε κεφτεδάκια χωρίς να κολλάει στο χέρι αλλά ούτε να είναι πολύ στεγνό.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα και απλώνουμε σε ταψί φούρνου λίγο λαδάκι να μη μας κολλήσουν.
  • Πλάθουμε μπαλίτσες και τοποθετούμε στο ταψί Όχι κολλημένα μεταξύ τους. ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Πηγή: cookpad.com

Κεφτεδάκια με χυλοπίτες και σάλτα ντομάτας στον φούρνο

Υλικά

  • Κιμάς
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Κρεμμύδι 2
  • Αυγά 1
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός

Για τη σάλτσα

  • Κρεμμύδι
  • Ντομάτα χυμό από σπιτική
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ένα πιάτο με αρκετά εύκολη εκτέλεση που θα μπορέσουμε να φτιάξουμε όλοι. Τα παιδιά και όχι μόνο, αγαπούν πολύ τα κεφτεδάκια και με το συγκεκριμένο θα σας λατρέψουν μιας και συνοδεύεται με νοστιμότατες χυλοπίτες. Είναι πραγματικά ένα από τα πιο νόστιμα οικογενειακά φαγητά που έχω φτιάξει, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Κεφτεδάκια μαμαδίστικα

Εκτέλεση

  • Βάζω το κιμά σε μια λεκάνη ρίχνω αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και 2 κρεμμύδια, 1 αυγό, λάδι, μαϊντανό και το ζυμώνουμε
  • μετά πλάθω το κιμά μπαλάκια και τα βάζω στην λαμαρίνα με χαρτί αντίκολλιτηκο και τα ψήνω όταν είναι έτοιμα τα βγάζω.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζω 1 κομμένο κρεμμύδι το σοτάρω και μετά ρίχνω χυμό ντομάτας σπιτική που έχω κάνει μετά από 5 λεπτά βάζω τους κεφτέδες και τα αφήνω να πάρουν μια βράση.
  • Και μετά ρίχνω μόνο την σάλτσα σε μια γάστρα η ταψί και πρόσθετο ζεστό νερό και το βάζω στο φούρνο και όταν είναι έτοιμο και πάρει βράση ρίχνω της χυλοπίτες και μετά ρίχνω τους κεφτέδες και τα αφήνω να χυλώσουν.
  • Είναι μοναδικό και νοστιμότατο. Και καλή μας όρεξη

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share