Συγκεκριμένα ένα μικρό μυστικό μαγειρικής θα σε γλυτώσει από τα περιττά λίπη. Σαφώς η γεύση της τηγανιτής πατάτας είναι μοναδική και αναντικατάστατη. Οι πατάτες στο φούρνο όμως, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική πρόταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται τόσο τραγανές όσο οι τηγανιτές.
Πατάτες φούρνου: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για χρυσαφένιες και τραγανές πατάτες φούρνου, για εκείνους κι εκείνες που αγαπούν τα πικάντικα! Φτιάξτε τες για συνοδευτικό σε επίσημα και οικογενειακά τραπέζια.
Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή για καραμελωμένες πατάτες φούρνου που σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια.
Υλικά
Πατάτες Ένα κιλό
Ελαιόλαδο Λίγο
Αλάτι Λίγο
Πιπέρι Λίγο τριμμένο
Πάπρικα Λίγη γλυκιά κόκκινη
Τσίλι Λίγο
Σκόρδο Λίγη σκόνη
Θυμάρι Λίγο τριμμένο
Ρίγανη Λίγη τριμμένη
Φρυγανιά Δύο κουταλιές της σούπας τριμμένη
Πατάτες φούρνου: Εκτέλεση
Για αρχή πρέπει να βράσουμε τις πατάτες σε νερό με αλάτι για 6 λεπτά και να τις ξεφλουδίσουμε.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, το τσίλι, το σκόρδο το θυμάρι και την ρίγανη.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε ελάχιστα βρεγμένες στο μπολ με το λάδι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια έτσι ώστε να καλυφθούν οι πατάτες από το μείγμα μας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την φρυγανιά και ανακατεύουμε και πάλι.
Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ ή ένα μικρό ταψί και ρίχνουμε τις πατάτες μέσα. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε τις πατάτες μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά.
Στα μισά του χρόνου, αφαιρούμε τις πατάτες από τον φούρνο και ανακατεύουμε και πάλι. Σερβίρουμε τις πατάτες όσο είναι ζέστες ακόμη και μπορουμε να τις συνοδεύσουμε με λίγη σος γιαουρτιού!