Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό με τα αυγά και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το ημίσκληρο τυρί (αν βάλετε) και την φέτα ανακατεύουμε πάλι καλά.
Συνεχίζουμε με το αλεύρι το ρίχνουμε σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.(Ούτε πολύ σφιχτός ούτε νερουλός).
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα η βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μικρά κομμάτια βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά.
150 γρ lurpark soft ανάλατο (ή ότι έχετε στο ψυγείο)
Αλεύρι για το πασπάλισμα
1 κουτ. σούπας αλάτι
Για την γέμιση
300 γρ γραβιέρα
509 γρ φέτα
Θυμάρι
1 αβγό
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε την σόδα την ζάχαρη το αλάτι και τα 600γρ αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει.
Την αφήνουμε για 20 λεπτά μέσα σε μεμβράνη.
Σε μια ξύλινη επιφάνεια ρίχνουμε αλεύρι και ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο σχήμα στρογγυλό.
Βάζουμε πάνω στο φύλλο που έχουμε ανοίξει το lurpark soft ή κάποιο άλλο αν δεν έχετε, να καλύψει όλο το φύλλο σας.
Και όπως είναι το φύλλο στρογγυλό το κόβουμε στην μέση από πάνω προς τα κάτω και στην συνέχεια το κόβουμε οριζόντια σε ποιο πολλά όπως στην φωτογραφία που προσπάθησα να βγάλω για να σας βοηθήσω.
Και αφού έχουμε κόψει βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο το τοποθετούμε σε πιάτο και το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μόλις το βγάλουμε το κόβουμε στην μέση για να γίνει δύο μπάλες.
Ανοίγουμε με τον πλάστη μας να γίνει φύλλο το βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει πρώτα και ρίχνουμε το πρώτο μας φύλλο. Βάζουμε την γέμιση μας και συνεχίζουμε το δεύτερο φύλλο και το βάζουμε από πάνω και αυτό.
Κλείνουμε τα τοιχώματα από τα πλάγια ραντίζουμε με λίγο νερό και βούτυρο και ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας..