Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πεντανόστιμα κεφτεδάκια με λευκή σάλτσα φέτας

Η πιο ωραία συνταγή

5 Ιανουαρίου 2021 12:11
Πεντανόστιμα κεφτεδάκια με λευκή σάλτσα φέτας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κεφτεδάκια: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για κεφτεδάκια με λευκή σάλτσα φέτας που θα δώσει μια άλλη νοστιμιά στο πιάτο σας. Δοκιμάστε τη συνταγή και σίγουρα μικροί και μεγάλοι θα ζητάνε κι αλλο!

Παράλληλα το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για λαχταριστά σάντουιτς με πικάντικα κεφτεδάκια και τυρί που θα σας ξετρελάνουν.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

  • κιμά μοσχαρίσιο – 500 γρ
  • κρεμμύδι – 1 ξερό τριμμένο
  • σκόρδο – 1 -2 σκ. ψιλοκομμένες
  • αβγά – 1
  • φρυγανιά τριμένη – 4 κ.σούπας γεμάτες
  • μαντανό – ψιλοκομμένο
  • δυόσμο – φρέσκο κατά προτίμηση
  • αλότι
  • mix πιπεριών – φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

  • μανιτάρια – 230 γρ. τεμαχισμένα κονσέρβας
  • γκούντα – 50 γρ.τυρί
  • φέτα – 240 γρ. τριμμένη
  • σκόρδο – 1 κ.γλυκού σε σκόνη
  • κρέμα γαλακτος – 200 ml
  • γάλα – 100 ml φρέσκο
  • αλάτι
  • mix πιπεριων – φρεσκοτριμμένο
  • μοσχοκάρυδο – λίγο
  • κορν φλάουρ – 2 κ.γλυκού διαλυμένο στο γάλα
  • ελαιόλαδο – λίγο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

  • πατάτες – 6 κομμένες κυδωνάτες σαν να τις τηγανίζουμε
  • μακαρόνια – 0.5 κιλό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Κεφτεδάκια: Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μπολ τα υλικά μας για τα κεφτεδάκια
  • και τα ζυμωνουμε αρκετα καλα.
  • Αν δεν βιαζόμαστε καλό είναι να μείνει ο κιμάς στο ψυγείο μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, διαφορετικά τα πλάθουμε σε κανονικό στρογγυλό μέγεθος και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμμώνο με λαδόκολλα
  • τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα σαν να τους τηγανίζαμε.

Πηγή: daddy-cool.gr

Συνταγή για κεφτεδάκια με λευκή σάλτσα φέτας

Αντίο τηγάνι: Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου

Με αυτά τα υλικά στο μείγμα τα κεφτεδάκια θα γίνουν αφρός, ενώ ο φούρνος θα τα κάνει λαχταριστά και τα λάδια από το τηγάνισμα θα εξαφανιστούν. Η συνταγή αυτή θα σας "ξετρελάνει"!

Μετά την τυρόπιτα φωλιά με αρσενικό Νάξου, επιλέξαμε να φτιάξουμε αφράτα κεφτεδάκια φούρνου με 2 βασικά υλικά στο μείγμα. Συγκεκριμένα, ο κιμάς για να αφρατέψει θέλει μόνο βρώμη και ντομάτα! Ξεχάστε τα ξίδια, τα μύδια, τα στρείδια και ό,τι άλλο μαγικό κάνατε για να αφρατέψει ο κιμάς σε μπιφτέκια, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια. Αν βάλετε βρώμη και ντομάτα μέσα στο μείγμα, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω!

Κεφτεδάκια φούρνου: Υλικά και εκτέλεση

Υλικά

  • 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή
  • 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
  • 1 μικρή ντομάτα (ή μισή μέτρια) λιωμένη στο μπλέντερ
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
  • 1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

συνταγή για κεφτεδάκια φούρνου

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. Αλάτι βάζουμε κατά βούληση, αλλά ο κιμάς το ζητάει για να νοστιμίσει. Ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά. Πρέπει να γίνει πολύ καλή ομογενοποίηση στο μείγμα. Το ζύμωμα, άλλωστε, αφρατεύει ακόμα περισσότερο τον κιμά.
  • Κλείνουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
  • Όταν είναι να ψήσουμε τα κεφτεδάκια, ανάβουμε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμα. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Συμβουλές:

Τη βρώμη την βάζουμε σε νιφάδες μέσα στον κιμά. Δεν την αλέθουμε, δηλαδή, σε σκόνη. Ως δια μαγείας εξαφανίζεται και δεν είναι ορατή ούτε με το μάτι, αλλά ούτε την καταλαβαίνουμε όταν τρώμε τα κεφτεδάκια. Μπαίνει μόνο και μόνο για να τα αφρατέψει και το κάνει στον απόλυτο βαθμό!

Τη ντομάτα μπορούμε ή να την τρίψουμε στον τρίφτη ή να την λιώσουμε στο μούλτι. Συμβάλλει κατά πολύ στο να αφρατέψει ο κιμάς και δεν φαίνεται καθόλου ούτε στη γεύση αλλά ούτε και τα κεφτεδάκια γίνονται κοκκινιστά. Είναι κι αυτή αόρατη.

Πηγή: bostanistas.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share