Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Η ζαμπονοκασερόπιτα της τεμπέλας

Η συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

5 Ιανουαρίου 2021 10:52
Η ζαμπονοκασερόπιτα της τεμπέλας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ζαμπονοκασερόπιτα: Το Athensmagazine.gr σήμερα θα σας προτείνει μια λαχταριστή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για πίτα. Φτιάξτε ζαμπονοκασερόπιτα με ελάχιστα υλικά και θα μας θυμηθείτε. Ωστόσο, εκτός από αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ πώς να φτιάξετε ρολάκια πίτσας με σπιτική ζύμη.

Υλικά:

  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1/2 κούπα λάδι
  • τυρί
  • ζαμπόν
  • κασέρι (ανάλογα με την προτίμηση σας)

Εκτέλεση:

  • Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αβγά το γάλα και το γιαούρτι και τα χτυπάμε ελαφρώς με το μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το λάδι και το αλεύρι και συνεχίζουμε να τα αναμειγνύουμε για 2-3 λεπτά.
  • Τέλος, ρίχνουμε το υλικό που μας αρέσει, π.χ. κασέρι σε κομματάκια ή τυρί ή ζαμπόν και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  • Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά στους 180c.

Πηγή: daddy-cool.gr

Πίτα ή τυρόπιτα στο πιτς φυτίλι με όσα τυριά θέλετε - Το μυστικό είναι στο φύλλο

Ψάχνετε για μια συνταγή, η οποία θα σας ικανοποιήσει κάποια πιθανή… λιγούρα πριν από το γεύμα σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τυρόπιτα, που ετοιμάζεται… στο πιτς φυτίλι με όσα τυριά επιθυμείτε, με το μυστικό της να βρίσκεται στο φύλλο. Αν, πάντως, προτιμάτε να δοκιμάσετε κάποια γλυκιά συνταγή, τότε μπορείτε να εκτελέσετε μια πανεύκολη και... αγγελική σοκολατόπιτα.

Τυρόπιτα με τυριά χωρίς φύλλο

Υλικά

  • 500 γρ. τυριά διάφορα (καλύτερα να υπερισχύει η φέτα)
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο + λίγο για το σκεύος
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους ή 2 μεγάλα
  • 1/2 κεσεδάκι (100 γρ.) γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Βάζουμε στο μίξερ το γάλα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα τυριά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί. Απλώνουμε σε αυτό το μείγμα.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η τυρόπιτα.
  • Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share