Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα... στο πιτς φυτίλι με όσα τυριά θέλετε - Το μυστικό είναι στο φύλλο

Πεντανόστιμη συνταγή

4 Ιανουαρίου 2021 20:28
Τυρόπιτα... στο πιτς φυτίλι με όσα τυριά θέλετε - Το μυστικό είναι στο φύλλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε για μια συνταγή, η οποία θα σας ικανοποιήσει κάποια πιθανή… λιγούρα πριν από το γεύμα σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τυρόπιτα, που ετοιμάζεται… στο πιτς φυτίλι με όσα τυριά επιθυμείτε, με το μυστικό της να βρίσκεται στο φύλλο.

Αν, πάντως, προτιμάτε να δοκιμάσετε κάποια γλυκιά συνταγή, τότε μπορείτε να εκτελέσετε μια πανεύκολη και... αγγελική σοκολατόπιτα.

Τυρόπιτα με τυριά χωρίς φύλλο

Υλικά

  • 500 γρ. τυριά διάφορα (καλύτερα να υπερισχύει η φέτα)
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο + λίγο για το σκεύος
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους ή 2 μεγάλα
  • 1/2 κεσεδάκι (100 γρ.) γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Βάζουμε στο μίξερ το γάλα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα τυριά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί. Απλώνουμε σε αυτό το μείγμα.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η τυρόπιτα.
  • Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

Τα παιδιά σας θα λατρέψουν αυτή την τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι

Η τυρόπιτα είναι ένα από τα αγαπημένα εδέσματα για τα παιδιά μας και, σίγουρα, δεν πρόκειται να αντισταθούν, αν τους φτιάξουμε μια υπέροχη σφολιάτα. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια απλή και πεντανόσιτμη συνταγή, χωρίς φύλλο, αλλά με φέτα και γιαούρτι.

Τα… πιτσιρίκια σας δεν υπάρχει περίπτωση να αντισταθούν σε αυτή την τυρόπιτα και είναι σίγουρο, ότι θα σας τη ζητούν συνέχεια.

τυρόπιτα για τα παιδιά σας

Υλικά

  • 1/2 κιλό φέτα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 30 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

  • Αφού έχουμε τρίψει τη φέτα και έχουμε φέρει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φρυγανιά και το σουσάμι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος και πασπαλίζουμε με το σουσάμι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC στον αέρα για 40 λεπτά περίπου.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share