Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πεντανόστιμοι κουραμπιέδες με καρύδια και μόνο 5 υλικά

Πεντανόστιμοι και πανεύκολοι

31 Δεκεμβρίου 2020 11:30
Πεντανόστιμοι κουραμπιέδες με καρύδια και μόνο 5 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κουραμπιέδες: Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή ακόμη και για αρχάριους. Κουραμπιέδες με καρύδια με 5 μόνο υλικά. Υπέροχοι κουραμπιέδες που μπορείτε κάλλιστα να αντικαταστήσουν τα μπισκοτάκια σας καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τα Χριστούγεννα.

Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή για λαχταριστό κωκ στο ταψί έτοιμο στο τσακ μπαμ που σίγουρα θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

  • 225 γρ. βούτυρο πρόβειο καλής ποιότητας
  • 250 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 175 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. ροδόνερο *
  • 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη + 350 γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και σπάμε τη καρυδόψιχα σε κομμάτια [χωρίς να τα θρυμματίσουμε].
  • Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και το ροδόνερο για 10′ μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και χτυπάμε 5′ ακόμα.
  • Προσθέτουμε και το αλεύρι σταδιακά και χτυπάμε με το γάντζο μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  • Τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε για 1′ περίπου μέχρι να σκορπιστούν στη ζύμη ομοιόμορφα.
  • Πλάθουμε με τη ζύμη μπαλάκια 2,5 εκ, τα πιέζουμε με το χέρι και τα βάζουμε στη λαδόκολλα αφήνοντας διάστημα 5 εκ.μεταξύ τους.
  • Τα ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 12′-14΄.
  • Τα βγάζουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα τοποθετούμε σε πιατέλα στην οποία έχουμε βάλει ζάχαρη άχνη και τα πασπαλίζουμε και από πάνω με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Καλά Χριστούγεννα.
  • Αν δεν έχετε ροδόνερο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κονιάκ.

Κουραμπιέδες… σκέτο όνειρο με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα

Οι κουραμπιέδες είναι ένα αγαπημένο έδεσμα της ελληνικής κουζίνας και θα μπορούσατε να τους φτιάξετε σε μια εξαιρετική παραλλαγή. Μία από αυτές, που σας προτείνουμε, είναι οι… ονειρεμένοι κουραμπιέδες με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα.

Πρόκειται για μια μοναδική γλυκιά συνταγή, η οποία θα δημιουργήσει ένα τραπέζι… γεμάτο λιχουδιές από αυτούς τους κουραμπιέδες, τους οποίους δε θα σταματάτε να τρώτε και να μαγειρεύετε.

Κουραμπιέδες… σκέτο όνειρο με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα

Οι κουραμπιέδες είναι ένα αγαπημένο έδεσμα της ελληνικής κουζίνας και θα μπορούσατε να τους φτιάξετε σε μια εξαιρετική παραλλαγή. Μία από αυτές, που σας προτείνουμε, είναι οι… ονειρεμένοι κουραμπιέδες με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα.

Πρόκειται για μια μοναδική γλυκιά συνταγή, η οποία θα δημιουργήσει ένα τραπέζι… γεμάτο λιχουδιές από αυτούς τους κουραμπιέδες, τους οποίους δε θα σταματάτε να τρώτε και να μαγειρεύετε.

Υλικά

  • 370 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 50 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 250 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 2 κρόκους
  • 1 βανίλια
  • 1/4 φλ. λικέρ μαστίχα ή κονιάκ
  • 3 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 100 γραμ. άχνη και 1 βανίλια για το άχνισμα

Για τη σπιτική μερέντα

  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
  • 1 μικρό κουτί ζαχαρούχο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1/2 φλ. ψιλοτριμμένο φουντούκι σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Για να γίνουν αέρινοι οι κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα, κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μπολ κοσκινίζουμε την άχνη με την βανίλια και αφήνουμε στην άκρη για το τελικό άχνισμα.
  • Τα υλικά όλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη για λίγα λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε στο μίξερ να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας ή κονιάκ και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Απαλά ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά σε μπάλα.
  • Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Πλάθουμε 2 ρολά με μήκος 32-33 εκ. έκαστο και πάχος 4 εκ. Τα βάζουμε σε δίσκο. Τα παγώνουμε για 10′ στην κατάψυξη να σφίξει το βούτυρο.
  • Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ίσες φέτες με πάχος περίπου 1 εκ. Κάθε ρολάκι βγάζει περίπου 32 κομμάτια.
  • Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα για περίπου 25′ να ροδίσουν ελαφρά.
  • Αφού κρυώσουν, ανά δυο τα κολλάμε σάντουιτς βάζοντας ανάμεσα σπιτική μερέντα. Τα βάζουμε σε δίσκο και αχνίζουμε με άχνη και βανίλια.

Πηγή: Argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share