Αλμυρό κέικ: To Athensmagazine.gr εντόπισε μια πεντανόστιμη συνταγή για αλμυρό κέικ που σίγουρα είναι ιδανικό για τις γιορτές, για το σχολείο όπως επίσης και μια Κυριακή. Μια πανεύκολη συνταγή που θα γλείφουνε τα δάχτυλά τους μικροί και μεγάλοι.
Όμως εκτός από το αλμυρό κέικ σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλο ένα κέικ αλλά αυτή την φορά με σοκολάτα προκειμένου να ολοκληρώσετε το τραπέζι σας με την πιο νόστιμη συνταγή.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να «αφρατέψει» και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κεικ μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 περίπου λεπτά μέχρι να έχει ροδοκοκκινίσει καλά.
Μπορειτε να τα κανετε και σαν σαν αλμυρά cupcakes τα εκανα και βγήκαν τέλεια!!!!Θέλουν γύρω στο μισάωρο ψήσιμο!!!
Το πιο εύκολο και γρήγορο αλμυρό κέικ ψωμιού με τυρί και ζαμπόν
Αν σας αρέσει το αλμυρό κέικ και θέλετε κάτι εύκολο για να "τσιμπάτε" τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι το Athensmagazine.gr σας προτείνει να φτιάξετε μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή για αλμυρό κέικ με τυρι και ζαμπόν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και την παρμεζάνα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τις φέτες ψωμιού, στη συνέχεια καλύπτουμε με τυρί και ζαμπόν και από πάνω προσθέτουμε ξανά τις φέτες και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Στο τέλος ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά και την παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.