Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λαχταριστό μπανόφι με καραμελωμένη γέμιση και μπανάνες στο τσακ μπαμ

Θα σας τρέχουνε τα σάλια

30 Δεκεμβρίου 2020 14:31
Λαχταριστό μπανόφι με καραμελωμένη γέμιση και μπανάνες στο τσακ μπαμ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γλυκό ψυγείου: Εύκολο και λαχταριστό σπιτικό μπανόφι με βάση από μπισκότα. Πρόκειται για το πασίγνωστο αγγλικό γλυκό με την καραμελωμένη γέμιση και τις μπανάνες. Το μόνο που θέλει λίγη υπομονή είναι το καραμέλωμα.

Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τραγανά ρολάκια γαλακτομπούρεκου που θα σας τρέχουνε τα σάλια.

Υλικά

(για ένα ταψί 28 εκ. περίπου)

  • 300 γρ. μπισκότα digestive
  • 150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρη
  • 3 μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα δύο κουτιά ζαχαρούχο γάλα σε μία κατσαρόλα, μαζί με το κουτί χωρίς να τα ανοίξουμε, και τα βράζουμε για 3 ώρες περίπου φροντίζοντας να συμπληρώνουμε με νερό ώστε πάντα να τα σκεπάζει. Θα προκύψει έτσι καραμελωμένο γάλα.
  • Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη ώστε να προκύψει ένα εύπλαστο μείγμα. Στρώνουμε με αυτό τη βάση και τα πλαϊνά ενός μέτριου ταψιού για τάρτες πιέζοντας με τα δάχτυλά μας ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα και να κρατάει. Το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο ώστε να σφίξει η βάση.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το 1 κ.γ. ζάχαρη σε σαντιγί.
  • Βγάζουμε το ταψί με τη βάση μπισκότων από το ψυγείο. Ανοίγουμε τα κουτιά με το καραμελωμένο γάλα και αδειάζουμε το ενάμιση από αυτά στο ταψί πάνω στη βάση μπισκότων. Από πάνω απλώνουμε τις φέτες από τις μπανάνες και καλύπτουμε με την κρέμα σαντιγί.
  • Γαρνίρουμε την επιφάνεια με την τριμμένη κουβερτούρα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Γλυκό ψυγείου με μπισκότο και φράουλες σκέτη αμαρτία!

Γλυκό ψυγείου: Μια συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και φρέσκες φράουλες. Αφράτο, μυρωδάτο και δροσερό για σας τους αγαπημένους σας και τους επισκέπτες σας. Απολαύστε το !!!

Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια πανεύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου με μόνο 2 υλικά και κόστος λιγότερο από 5 ευρώ.

Υλικά συνταγής

  • 900 γρ. φράουλες σε φέτες
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια σκόνη
  • 28 μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  • Χτυπήστε τα 3 φλ. κρέμας γάλακτος στο μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2′ μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Στρώνετε μια μικρή ποσότητα του μείγματος σαντιγί σε ένα πυρέξ 20 X 30 εκ. περίπου και απλώνετε από πάνω μια στρώση μπισκότα. Βάζετε ακόμα μια μικρή στρώση σαντιγί και μετά μια στρώση από τις κομμένες σε φέτες φράουλες. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχετε τέσσερα στρώματα μπισκότων.
  • Χτυπάτε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και καλύπτετε το γλυκό σας. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαλακώσουν τα μπισκότα. Το περιχύνετε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας και το απολαμβάνετε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share