Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024

Αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού με μόνο 4 υλικά σκέτη κόλαση

Λαχταριστές!!

30 Δεκεμβρίου 2020 13:42
Αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού με μόνο 4 υλικά σκέτη κόλαση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αφράτες και ελαφριές τηγανίτες γιαουρτιού, ζεστές ή κρύες όπως και να τις φας είναι φανταστικές! Πεντανόστιμο πρωινό με τυριά, με μέλι, με μαρμελάδα ή φτιάχνοντας σαντουιτσάκια με αλλαντικά!

Επίσης εκτός από αυτή την συνταγή το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια πανεύκολη συνταγή και εξίσου νόστιμη για κέικ σοκολάτας με 3 υλικά και χωρίς ψήσιμο.

Υλικά:

  • 1 ποτήρι γιαούρτι
  • 3 κουταλάκια μπέκιν
  • 2 αυγά
  • 1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
  • 1 1/2 ποτήρι αλεύρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Λίγο λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.
  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.
  • Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.
  • Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!
  • Τρώγονται ζεστά ή κρύα!
  • Καλή όρεξη!!!

Πηγη: zzcook.blogspot.gr

Νηστίσιμες τηγανίτες που γίνονται αφράτες μέσα και τραγανές έξω

Νηστίσιμες τηγανίτες που γίνονται αφράτες μέσα και τραγανές έξω. Μία πανεύκολη συνταγή για ένα γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό. Επίσης, άμα σας αρέσει ο ανανάς, θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή για τηγανίτες. Είναι ξεχωριστές και θα τις λατρέψετε τόσο εσείς, όσο και τα παιδιά σας!

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Χυμός από 3-4 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κούπα νερό σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Μέλι, για το σερβίρισμα
  • Κανέλα, για το πασπάλισμα
  • Τριμμένα καρύδια, για το πασπάλισμα

Προσοχή: Τα συγκεκριμένα υλικά αφορούν επτακόσια γραμμάρια μείγματος.

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με έναν αυγογδάρτη, το αλεύρι, τον χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το νερό. Κάνουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία έως ότου να έχουμε ένα σωστό χυλό (σ.σ. όχι πάρα πολύ υδαρή, ούτε όμως και σφιχτό).
  2. Ρίχνουμε ελάχιστο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Βάζουμε, το σπορέλαιό μας, στη φωτιά.
  4. Όταν κάψει, ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό.
  5. Γυρίζουμε και από την άλλη μεριά τις τηγανίτες μας για να πάρουν χρώμα.
  6. Βγάζουμε, τις τηγανίτες μας, με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε μια πιατέλα, με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  7. Σερβίρουμε, με μέλι, κανέλα, αλλά και καρύδια.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share