Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μακαρόνια με κιμά - Το μυστικό "κρύβεται" στα υλικά

Απολαυστική συνταγή

26 Δεκεμβρίου 2020 14:57
Μακαρόνια με κιμά - Το μυστικό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μακαρόνια με κιμά: Αν είστε μακαρονάδες και γενικά λατρεύετε να τα φτιάχνετε συνεχώς στο σπίτι σας μπορείτε να δοκιμάσετε και την παρακάτω συνταγή, με το μυστικό της να βρίσκεται στα υλικά. Αφού την φτιάξετε δείτε και ποιο είναι το μυστικό για να κάνετε μακαρόνια με μηδέν θερμίδες.

Υλικά:

  • 5-6 μερίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • Κνορ λαχανικών (χειροποίητα)
  • 500 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Κανέλα τριμμένη (λίγη)
  • Αλάτι
  • 1 πακέτο μακαρόνια

Εκτέλεση:

  1. Τσιγαριζω το κρεμμύδι
  2. Προσθέτω τον κιμά κ ανακατεύω καλά
  3. Μόλις γκριζαρει κ βγάλει τα ζούμια του προσθέτω την ντομάτα,κ τα κνορ
  4. Προσθέτω τον χυμό ντομάτας,προσθέτω κ τα μπαχαρικά κ ανακατεύω καλά
  5. Μαγειρεύω με ανοιχτό καπάκι σε δυνατή φωτιά, για να ρουφήξει λίγα από τα υγρά του

Εύκολη και γρήγορη καρμπονάρα με μακαρόνια ολικής

Φτιάξτε εύκολη και γρήγορη καρμπονάρα με μακαρόνια ολικής και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια σχετικά υγιεινή συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ συνταγή για παστίτσιο χωρίς κιμά.

Υλικά (8 μερίδες)

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής Ν.10
  • 3 συσκευασίες κρέμα γάλακτος 12% ή 20%
  • 150 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή ότι άλλο θέλετε
  • 1 συσκευασία μπέικον γαλοπούλας καπνιστό
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κρόκους

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι για 10 με 11 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  • Παράλληλα, σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει, για 5 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.
  • Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με το μπέικον. Όπως είναι από την κατσαρόλα το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.
  • Περιχύνουμε αμέσως τα μακαρόνια με το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας καλά προσθέτοντας 2 με 3 κουταλιές από το νερό από τα ζυμαρικά μας.
  • Το επαναφέρω πάνω στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά Εγώ το είχα στο 3 για 5 λεπτά ανακατεύω απαλά και έτοιμο... Σερβίρουμε την καρμπονάρα ζεστή αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή σας όρεξη.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share