Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εύκολη και γρήγορη καρμπονάρα με μακαρόνια ολικής

Δοκιμάστε την!

25 Δεκεμβρίου 2020 13:45
Εύκολη και γρήγορη καρμπονάρα με μακαρόνια ολικής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε εύκολη και γρήγορη καρμπονάρα με μακαρόνια ολικής και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια σχετικά υγιεινή συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ συνταγή για παστίτσιο χωρίς κιμά.

Υλικά (8 μερίδες)

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής Ν.10
  • 3 συσκευασίες κρέμα γάλακτος 12% ή 20%
  • 150 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή ότι άλλο θέλετε
  • 1 συσκευασία μπέικον γαλοπούλας καπνιστό
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κρόκους

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι για 10 με 11 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  • Παράλληλα, σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει, για 5 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.
  • Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με το μπέικον. Όπως είναι από την κατσαρόλα το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.
  • Περιχύνουμε αμέσως τα μακαρόνια με το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας καλά προσθέτοντας 2 με 3 κουταλιές από το νερό από τα ζυμαρικά μας.
  • Το επαναφέρω πάνω στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά Εγώ το είχα στο 3 για 5 λεπτά ανακατεύω απαλά και έτοιμο... Σερβίρουμε την καρμπονάρα ζεστή αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή σας όρεξη.

Πηγή: cookpad.com

Μακαρόνια με κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος και μπέικον

Υπάρχουν πολλών ειδών συνταγές για πιάτα που δεν έχουμε δοκιμάσει αλλά που πολύ θα θέλαμε. Μερικές φορές όμως, το μόνο που θέλουμε είναι ένα κλασσικό γευστικό πιάτο με μακαρόνια. Όπως η συνταγή που θα δείτε παρακάτω με κοτόπουλο και πένες! Αυτό το πιάτο έχει όλα όσα αγαπάμε και είναι πολύ εύκολο

  • Μερίδες 4 με 6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά.

Συστατικά:

  • 5 φέτες μπέικον
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 1 ­½ κ.γ πάπρικα
  • ½ κ.γ νιφάδες κόκκινου τσίλι
  • 140 γρ. σπανάκι
  • 4 με ­5 μικρές τομάτες σε κομματάκια
  • 5 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 ­½ κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες τριμμένη παρμεζάνα
  • 340γρ. πένες

Οδηγίες:

  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τηγανίστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το μπέικον και αφήστε το να στεγνώσει. Κρατήστε το λίπος που έβγαλε το μπέικον.
  • Προσθέστε 2 με 3 κουταλιές από το λίπος πίσω στο τηγάνι. Βάλτε μέσα τις φέτες από το κοτόπουλο και ρίξτε πάνω το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τις νιφάδες από το τσίλι. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, βγάλτε το από το τηγάνι και αφήστε το δίπλα.
  • Προσθέστε το σπανάκι και τις τομάτες και μαγειρέψτε μέχρι το σπανάκι να έχει μαραθεί. Προσθέστε και το σκόρδο και τηγανίστε για 30 ακόμα δευτερόλεπτα.
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε μέχρι να έχει σφίξει. Μετά προσθέστε και την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Ρίξτε μέσα και τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, το κοτόπουλο και το μπέικον και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
  • Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε για 5 λεπτά την σάλτσα να απορροφηθεί.
  • Σερβίρετε με επιπλέον παρμεζάνα.

Γευστικό και αρκετά εύκολο πιάτο. Μόλις με ένα τηγάνι θα μπορέσετε να κάνετε ολόκληρη τη συνταγή και μπορείτε να την προσαρμόσετε στα μέτρα σας. Μπορείτε να μη βάλετε καθόλου κρέας ή να την φτιάξετε με ρύζι. Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος την δοκιμάσει, θα γλύφει τα δάχτυλά του.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share