Η πίτσα της γιαγιάς - Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή
Δοκιμάστε την!
24 Δεκεμβρίου 2020 08:31
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Φτιάξτε λαχταριστή και εύκολη πίτσα, όπως την έκανε η γιαγιά σας! Πρόκειται για μια γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή, η οποία σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε πίτσα, δείτε εδώ συνταγή για τυρόπιτα.
Υλικά (16 περίπου κομμάτια ανάλογα το ταψί σας)
1 συσκευασία σχεδόν αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας υγρή φρέσκια μαγιά
1 φλιτζανάκι γάλα (Μπορείτε και λίγο περισσότερο)
1 φλιτζανάκι λάδι
Λίγη ζάχαρη, λίγο αλάτι!
νερό, όσο πάρει η ζύμη μας για να είναι μαλακή
1 πιπεριά
1 συσκευασία λουκανικάκια μικρά ψιλοκομμένα
Κέτσαπ άφθονη
1 πακέτο γαλοπούλα ή ζαμπόν!
1 πακέτο τυράκι της επιλογής σας
Τυράκι τριμμένο
Λίγο λαδάκι για το ταψί
Εκτέλεση
Αφού αναμίξετε όλα τα υλικά για τη ζύμη, τη πλάθετε με τα χεράκια σας και την αφήνετε στη λεκανίτσα σκεπασμένη με μια πετσετούλα και σε ζεστό μέρος οπωσδήποτε για τρία τέταρτα μέχρι να φουσκώσει!
Αρχίστε να φτιάχνετε τη πίτσα σας και στο ταψί που θα διαλέξετε «βρέξτε το» με λαδάκι!!! Αμέσως μετά αλώστε το ζυμάρι σας! Έπειτα λοιπόν ρίξτε και απλώστε την κέτσαπ σε όλη την επιφάνεια που δημιουργήσατε με τη βοήθεια ενός κουταλιού (όσο πιο πολύ βάλετε τόσο πιο νόστιμο αποτέλεσμα)!
Συνεχίστε απλώνοντας παντού τα λαχανικά σας και συμπληρώστε με ότι αλλαντικά διαλέξατε!
Φροντίστε το τυράκι σας να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο τα υλικά σας!
Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου ροδίσει και ψηθεί κατά το γούστο σας! Στον αέρα!
Ό,τι αλλαντικά και τυριά μας αρέσουν, πιπεριές, μανιτάρι
Εκτέλεση
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί και αφήνω τη ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
Την απλώνω σε λαδωμένο μεγάλο ταψί του φούρνου με τα χέρια λαδωμένα κι αυτά, και την ψήνω 10 λεπτά στους 180.
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί για τη σάλτσα σ ένα μπολ, βγάζω το ταψί από το φούρνο, απλώνω τη σάλτσα, βάζω ότι άλλα υλικά θέλω και ξαναψήνω για άλλα 15 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει.