Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εύκολο γλυκό ψυγείου με ελάχιστα υλικά

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

22 Δεκεμβρίου 2020 11:50
Εύκολο γλυκό ψυγείου με ελάχιστα υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα σας εντυπωσιάσει. Κι επειδή πλησιάζουν και Χριστούγεννα, δείτε εδώ μια σούπερ αλμυρή συνταγή για το εορταστικό σας τραπέζι!

Υλικά

Για τη βάση

  • 1 πακέτο πτι μπερ
  • 1 πακετάκι βούτυρο

Για την κρέμα

  • 2 πακετάκια μικρά κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας

  • 1 πλάκα κουβερτούρα γάλακτος
  • 40 γρ κρέμα γάλακτος ή γάλα

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζω τα μπισκότα και λιώνω το βούτυρο και τα αναμιγνύω να ομογενοποιηθεί το μείγμα.. Και το ρίχνω σε ένα ταψάκι και πιέζω ώστε να γίνει ομοιόμορφο.
  • Στη συνέχεια χτυπάω την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και μόλις γίνει πηχτή ρίχνω το ζαχαρούχο και ανακατεύω.
  • Το προσθέτω στο ταψί πάνω από τα μπισκότα. Και το βάζω στο ψυγείο για 20λ.
  • Στη συνέχεια κόβω τη σοκολάτα και τη βάζω σε ένα μπολάκι με το γάλα και το αφήνω στο μικροκυμάτων για 1 λεπτό για να μη καεί... Αν έχει κομματάκια σε πειράζει τα ανακατεύουμε μετά και λιώνουν.
  • Το αφήνω 1λ να μην καεί και στη συνέχεια το ρίχνω πάνω στο γλυκό και είναι έτοιμο.. Το αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες ή παραπάνω.. Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα.

Πηγή: cookpad.com

Γλυκό ψυγείου με μπισκότο και φράουλες σκέτη αμαρτία!

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και φρέσκες φράουλες. Αφράτο, μυρωδάτο και δροσερό για σας τους αγαπημένους σας και τους επισκέπτες σας. Απολαύστε το! Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια πανεύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου με μόνο 2 υλικά και κόστος λιγότερο από 5 ευρώ.

Υλικά συνταγής

  • 900 γρ. φράουλες σε φέτες
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια σκόνη
  • 28 μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  • Χτυπήστε τα 3 φλ. κρέμας γάλακτος στο μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2′ μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Στρώνετε μια μικρή ποσότητα του μείγματος σαντιγί σε ένα πυρέξ 20 X 30 εκ. περίπου και απλώνετε από πάνω μια στρώση μπισκότα. Βάζετε ακόμα μια μικρή στρώση σαντιγί και μετά μια στρώση από τις κομμένες σε φέτες φράουλες. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχετε τέσσερα στρώματα μπισκότων.
  • Χτυπάτε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και καλύπτετε το γλυκό σας. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαλακώσουν τα μπισκότα. Το περιχύνετε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας και το απολαμβάνετε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share