Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Γλυκό ψυγείου με μπισκότο και φράουλες σκέτη αμαρτία!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

21 Δεκεμβρίου 2020 16:33
Γλυκό ψυγείου με μπισκότο και φράουλες σκέτη αμαρτία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γλυκό ψυγείου: Μια συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και φρέσκες φράουλες. Αφράτο, μυρωδάτο και δροσερό για σας τους αγαπημένους σας και τους επισκέπτες σας. Απολαύστε το !!!

Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια πανεύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου με μόνο 2 υλικά και κόστος λιγότερο από 5 ευρώ.

Υλικά συνταγής

  • 900 γρ. φράουλες σε φέτες
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια σκόνη
  • 28 μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  • Χτυπήστε τα 3 φλ. κρέμας γάλακτος στο μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2′ μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Στρώνετε μια μικρή ποσότητα του μείγματος σαντιγί σε ένα πυρέξ 20 X 30 εκ. περίπου και απλώνετε από πάνω μια στρώση μπισκότα. Βάζετε ακόμα μια μικρή στρώση σαντιγί και μετά μια στρώση από τις κομμένες σε φέτες φράουλες. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχετε τέσσερα στρώματα μπισκότων.
  • Χτυπάτε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και καλύπτετε το γλυκό σας. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαλακώσουν τα μπισκότα. Το περιχύνετε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας και το απολαμβάνετε.

Υπέροχο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές!

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε γλυκά στο σπίτι τότε εμείς σας έχουμε μια πανεύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου με φρυγανίες στο τσακ μπαμ. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τέχνη μόνο όρεξη για δημιουργία!!!

Δείτε παρακάτω τα υλικά αλλά και την εκτέλεση για να φτιάξετε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου που θα γλείφουν τα δάχτυλά σας μικροί και μεγάλοι.

Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για δροσερό γλυκό ψυγείου με τρεις στρώσεις σοκολάτας.

Υλικά

1 πακέτο φρυγανιές

Για την κρέμα

  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 2 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 40 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Για τη διακόσμηση
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% – 36% λιπαρά, παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί
  • κανέλα σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα στο φούρνο, στους 160° C για 15 λεπτά, και ψιλοτριμμένα

Μερίδες 12

Προετοιμασία 20΄ – 25 Αναμονή 3 ώρες και 30΄

Διαδικασία Κρέμα: Σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαίρι. Με τη λάμα του μαχαιριού γδέρνουμε το εσωτερικό του για να πάρουμε τα μικρά μαύρα αρωματικά σποράκια.

Σε ένα μπολ ενώνουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι από το γάλα, τα σποράκια της βανίλιας και τους κρόκους, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων.

Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τότε, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να κρυώσει η κρέμα.

Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά για 3 – 4 λεπτά

Συναρμολόγηση: Καλύπτουμε τον πυθμένα ενός μεγάλου πυρέξ με μία στρώση φρυγανιές και τις μουσκεύουμε με το μισό σιρόπι. Καλύπτουμε με άλλη μία στρώση φρυγανιές και ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι.

Απλώνουμε την κρέμα, την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μισή ώρα, να σφίξει η κρέμα. Βγάζουμε το γλυκό και από πάνω στρώνουμε τη σαντιγί.

Εναλλακτικά, σχηματίζουμε ροζέτες από σαντιγί, χρησιμοποιώντας κορνέ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει, πριν σερβίρουμε.

Πηγή: glykesistories.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share