Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μπιφτέκια αφράτα με πατάτες στο φούρνο

Πανεύκολη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

19 Δεκεμβρίου 2020 12:25
Μπιφτέκια αφράτα με πατάτες στο φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν είναι τα μπιφτέκια φούρνου αφράτα και πεντανόστιμα, τότε μιλάμε για φαγητό με μοναδική γεύση. Μια από τις αγαπημένες σας συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Φτιάξτε την ξανά και ξανά.

Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή για μπιφτέκια με ανάμεικτο κιμά που σίγουρα θα γλείφουν τα δάχτυλά τους μικροί και μεγάλοι.

Για τα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες φούρνου

  • 8 πατάτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για τα πιο αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, πριν φτιάξουμε το μείγμα του κιμά ετοιμάζουμε τις λεμονάτες πατάτες φούρνου.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.
  • Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες εκτός από το νερό.
  • Τις ανακατεύουμε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού.
  • Τις αδειάζουμε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
  • Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 1 ώρα, έχοντάς τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.

Για τα πιο αφράτα μπιφτέκια

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους. Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα καλά.

Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζουμε με λίγο νερό. Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης.

Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.

Μυστικά για τέλεια μπιφτέκια στο φούρνο

Οι οδηγίες ψησίματος για τη θερμοκρασία του φούρνου, αναφέρονται σε ψήσιμο με αντιστάσεις. Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε τη θερμοκρασία κατά 20 βαθμούς C και μειώστε το χρόνο ψησίματος κατά 10 λεπτά.

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share