Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάζετε αβγό όταν πλάθετε τα μπιφτέκια; Μην το ξανακάνετε!

Αυτός είναι ο λόγος

16 Δεκεμβρίου 2020 10:48
Βάζετε αβγό όταν πλάθετε τα μπιφτέκια; Μην το ξανακάνετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είστε από αυτούς, που βάζουν αβγό στον κιμά, όταν πρόκειται να τον πλάσετε και να τον μετατρέψετε σε μπιφτέκια; Καλό είναι να μην το ξανακάνετε, καθώς υπάρχει σοβαρός λόγος.

Το μπιφτέκι οφείλει να έχει λιτή σύνθεση ώστε το τελικό αποτέλεσμα να αναδεικνύει το κρέας. Έτσι στο ιδανικό μπιφτέκι, πέρα απ’ το ψωμί χωρούν μόνο δύο ακόμη βασικά υλικά: Το κρεμμύδι που δίνει σπίρτο, γλύκα και νοστιμιά και ο μαϊντανός που δίνει φρεσκάδα κι αρώματα, με ένα εξαιρετικό κόλπο να υπάρχει για το ψήσιμο.

Όσον αφορά στο κρεμμύδι, η επιλογή μας είναι να το πολτοποιήσουμε μηχανικά ώστε να βγάλει υγρά και να εμποτίσει στο ζύμωμα όλο τον κιμά, όπως ακριβώς είχαμε καταλήξει και στη διαδικασία του κεφτέ. Ο μαϊντανός απλά ψιλοκομμένος στο χέρι.

Η πρόσθεση αβγού στη σύνθεση του μπιφτεκιού απορρίφθηκε κατόπιν δοκιμής, απ’ την πρώτη μπουκιά. Δεν προσθέτει απολύτως τίποτα εκτός από βαρύτερη γεύση και πιο πυκνή σύνθεση, πράγματα που δεν είναι ζητούμενα στο μπιφτέκι.

Η πρόσθεση ντομάτας που επίσης ακούγεται από ερασιτέχνες κυρίως, δοκιμάστηκε και απορρίφθηκε σχεδόν αυτόματα, καθώς γευστικά αποσπά τη προσοχή, χωρίς να προσθέτει κάποια άλλη γευστική αξία. Επιπλέον η υφή είναι εξαιρετικά πιο υγρή και άρα δύσκολα διαχειρίσιμη στο ψήσιμο, έχοντας ως αποτέλεσμα να σπάνε τα μπιφτέκια στο γύρισμα. Η χρήση ντομάτας τριμμένης είναι ένα κόλπο να δίνουν υγρασία στα μπιφτέκια όσοι ματαίως επιχειρούν να τα ψήσουν στο φούρνο, αλλά δεν υπάρχει έτερη ιδιαίτερη ουσία.

Το τέλειο κόλπο για να μην κολλήσουν ποτέ ξανά τα μπιφτέκια σας στη σχάρα

Τα μπιφτέκια είναι ένα αγαπημένο μας φαγητό και πάντα ψάχνουμε τρόπο, προκειμένου να τα κάνουμε τέλεια. Μία από τις ανησυχίες μας, φυσικά, είναι το πώς θα αποφύγουμε το να μας κολλήσουν κι ένα συγκεκριμένο κόλπο εγγυάται να ψηθούν ιδανικά στη σχάρα.

Το μοναδικό υλικό που θα χρειαστείτε, συγκεκριμένα είναι ένα κρεμμύδι. Ζεστάνετε τη σχάρα σας όπως κάνετε συνήθως πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο και μόλις ζεσταθεί καλά πάρτε μισό κρεμμύδι και τρίψτε την κομμένη πλευρά στη ζεστή σχάρα.

Έτσι δεν πρόκειται να κολλήσει ξανά τίποτα στη σχάρα σας. Ένας άλλος πολύ απλός τρόπος είναι να πάρετε ένα λεμόνι και να το κόψετε σε λεπτές φέτες. Απλώστε τις φέτες τη μια δίπλα στην άλλη και τοποθετήστε το ψάρι σας πάνω στις φέτες λεμονιού. Έτσι και πάλι δεν πρόκειται να κολλήσει το ψάρι σας ή ότιδήποτε άλλο θέλετε αλλά δεν μπορείτε να ψήσετε στη σχάρα σας επειδή κολλάει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share