Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Στριφτή τηγανητή τυρόπιτα... του ονείρου - Το μυστικό είναι μετά το μαγείρεμα

Μια υπέροχη συνταγή

14 Δεκεμβρίου 2020 19:11
Στριφτή τηγανητή τυρόπιτα... του ονείρου - Το μυστικό είναι μετά το μαγείρεμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε για να δημιουργήσετε μια συνταγή, η οποία θα είναι ιδανική ανάμεσα στα γεύματά σας; Σας προτείνουμε, λοιπόν, μια υπέροχη εκτέλεση στριφτής τηγανητής τυρόπιτας, με το μυστικό της να είναι μετά το μαγείρεμα.

Είναι σίγουρο, ότι θα απολαύσετε από την αρχή μέχρι το τέλος τη διαδικασίας για αυτή την τυρόπιτα, που έχει μείγμα με τυριά και ένα ιδανικό… φινάλε στη συνταγή, όπως με την έτερη συνταγή για τραγανή και ζουμερή τυρόπιτα.

Υλικά

Για τη ζύμη

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή 350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 150γρ. αλεύρι κίτρινο)

1 κοφτή κουτ. γλυκού αλάτι

½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο

4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

250ml περίπου νερό

Για τη γέμιση

700γρ. μίγμα φέτας και κατσικίσιου τυριού, θρυμματισμένα

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τα φύλλα

300γρ. λούζα, σε μικρά κομματάκια

1 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ή μέντας, ψιλοκομμένα

Για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα

ηλιέλαιο

ηλιόσπορους

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα στερεά υλικά, προσθέτετε το ξίδι, το ελαιόλαδο και λίγο λίγο το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη ομοιόμορφη που να μη κολλάει στα τοιχώματα του μπολ. Χωρίζετε τη ζύμη σε οχτώ μπαλίτσες, τις τοποθετείτε σε ένα αλευρωμένο ταψί και, αφού τις σκεπάσετε με μια καθαρή νωπή πετσέτα, τις αφήνετε να ξεκουραστούν για περίπου 30 λεπτά.

Στη συνέχεια αλευρώνετε ελαφρώς τον πάγκο και ανοίγετε μία μία τις μπάλες ζύμης σε λεπτό ορθογώνιο φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη.

Για τη γέμιση: Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετείτε το πρώτο φύλλο με τη μακριά πλευρά οριζόντια μπροστά σας. Μοιράζετε τη γέμιση κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Αλείφετε το φύλλο περιμετρικά με λίγο λάδι, τυλίγετε σε ρολό (όχι πάρα πολύ σφιχτά) και κλείνετε τις δύο τρύπες ώστε να μη φύγει η γέμιση. Πιάνοντας τις δύο άκρες στρίβετε την πίτασ σε σχήμα σαλιγκαριού και πασπαλίζετεμε ηλιόσπορο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνετε μέσα 1-2 ΠΊΤΕΣ, προσέχοντας να μην τρυπήσουν. Τις τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα και από τις δύο πλευρές (τις γυρίζετε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών για να μη σπάσουν).

Μεταφέρετε τις πίτες με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Συνεχίζετε με τις υπόλοιπες πίτες. Τις σερβίρετε ζεστές με μια ωραία πράσινη σαλάτα ρόκα - ντοματίνια.

Πηγή: Olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share