Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γλυκό ψυγείου... κόλαση με ζαχαρούχο γάλα, γιαούρτι και λεμόνι

Μια υπέροχη συνταγή

11 Δεκεμβρίου 2020 20:46
Γλυκό ψυγείου... κόλαση με ζαχαρούχο γάλα, γιαούρτι και λεμόνι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε μια γλυκιά συνταγή, η οποία θα αποτελέσει ένα τέλειο… σβήσιμο μετά το γεύμα σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα γλυκό ψυγείου… σκέτη κόλαση με την χρήση ζαχαρούχο γάλακτος, γιουρτιού και λεμονιού.

Έφτασε η ώρα τώρα που βρίσκεστε συνέχεια στο σπίτι, να δοκιμάσετε κι εσύ την απόλυτη συνταγή. Άπαντες θα σας ζητούν αυτή τη συνταγή, όπως το ανάλαφρο γλυκό με 4 υλικά.

Υλικά

400γρ Μπισκότα τύπου digestive

150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

1 γάλα ζαχαρούχο

Χυμό ενός λεμονιού

Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Τριβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα.

Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ενα μέτριο ταψάκι και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας.

Χτυπάμε για 1-2 λεπτά στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού και στρώνουμε την κρέμα πάνω απο τα μπισκότα.

Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.

Γιαουρτογλυκό... ποίημα με ζαχαρούχο γάλα έτοιμο σε 10 λεπτά

Σας έχει πιάσει… κάποια λιγούρα και θέλετε να φτιάξετε κάποια εύκολη γλυκιά συνταγή; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτό το γιαουρτογλυκό… σκέτο ποίημα με μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα, που μπορείτε να το ετοιμάσετε σε μόλις 10 λεπτά.

Πρόκειται για ένα πανεύκολο γλυκό, που μπορείτε να φτιάξετε πολύ γρήγορα και να το απολαμβάνετε… με το κουτάλι. Είναι, φυσικά, ιδανικό για την περίοδο που διανύουμε και σας εγγυώμαστε, ότι άπαντες οι κοντινοί σας άνθρωποι θα τρελαθούν και θα σας το ζητούν συνέχεια.

Υλικά

  • 750 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γραµ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 συσκευασία καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)
  • 2 πακέτα μπισκότα της αρεσκείας σας (απλά ή γεμιστά)

Για το σερβίρισμα

  • λίγη καραμέλα γάλακτος dulce de leche ή λιωμένη σοκολάτα
  • καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

  • Για το πανεύκολο γιαουρτογλυκό με μπισκότα, χτυπάμε πρώτα την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο γιαουρτογλυκό.
  • Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.
  • Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα, αν θέλουμε να βάλουμε στο γιαουρτογλυκό.
  • Ανακατεύουμε απαλά.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.
  • Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.
  • Αδειάζουμε το γλυκό και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη για να σερβίρουμε το γιαουρτογλυκό με μπισκότα σαν παγωτό, ή το παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί και να κόβεται σε κομμάτια σαν τούρτα ή πάστα.
  • Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού που το περνάμε περιμετρικά στο τσέρκι να ξεκολλήσει το γιαουρτογλυκό.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
  • Περιχύνουμε με καραμέλα γάλακτος ή λιωμένη σοκολάτα.
  • Γαρνίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Πηγή: Argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share