Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μοναδική τυρόπιτα στο τηγάνι χωρίς φύλλο και αβγά

Μια υπέροχη συνταγή

10 Δεκεμβρίου 2020 16:47
Μοναδική τυρόπιτα στο τηγάνι χωρίς φύλλο και αβγά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να φτιάξετε κάποια συνταγή, η οποία θα αποτελέσε το τέλειο σνακ ανάμεσα στα γεύματά σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή την τυρόπιτα, που θα σας κάνει… να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Η παρακάτω συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι γίνεται στο πι και φι. Και δεν χρειάζεται και φύλλο, ούτε και αβγά. Είναι υπέροχη, όπως η τυρόπιτα ρολό σε σφολιάτα.

Υλικά

μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γραμμ. βούτυρο

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

φέτα, όση επιθυμείτε

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγη ζάχαρη

200 γραμμ. χλιαρό γάλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας σε μια λεκανίτσα το αλεύρι. Σε μια γουβίτσα που ανοίγουμε βάζουμε την μαγιά με λίγη ζάχαρη.

Προσθέτουμε λίγο γάλα το οποίο απαραίτητα πρέπει να είναι χλιαρό και σε καμία περίπτωση καυτό και αναλιγώνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι αν θέλουμε.

Ζυμώνουμε τη ζυμάρι μας και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.

Συνεχίζουμε τη συνταγή μας κόβοντας σε κομματάκια το ζυμάρι μας, προκειμένου να πετύχουμε το μέγεθος της τυρόπιτας που επιθυμούμε, βάζουμε μέσα φέτα, έξτρα πιπέρι και ρίγανη αν το επιθυμούμε και ανοίγουμε με έναν πλάστη.

Κατόπιν, αφού βάλουμε ελάχιστο βούτυρο ή ελάχιστο λάδι σε καυτό τηγάνι ψήνουμε την τυρόπιτα μάς μέχρι να πάρει χρώμα.

Τυρόπιτα λαχταριστή... σαν πίτσα σε 5 κινήσεις

Θέλετε να φτιάξετε μια συνταγή ιδανική για να… τσιμπήσετε ανάμεσα στα γεύματά σας; Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια τυρόπιτα… σαν πίτσα, που είναι λαχταριστή και μπορείτε να την ετοιμάσετε μόλις σε πέντε κινήσεις.

Πρόκειται για μια συνταγή, στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί και οι δικοί σας άνθρωπο θα σας τη ζητούν συνέχεια.

Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200 γρ. ελαιόλαδο

500 γρ. γάλα

450 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

1 κ.γ. αλάτι

ματζουράνα, ρίγανη

πιπέρι

ελαιόλαδο για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί, μέχρι να γίνει μιαομοιόμορφη ζύμη.

Προσθέτουμε τη φέτα και τα μυρωδικά και ξαναζυμώνουμε να αναμειχθούν καλά.

Στρώνουμε με χαρτί το χαμηλό ταψί του φούρνου και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη.

Τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Όλο το μυστικό είναι να τη στρώσουμε σε πάρα πολύ λεπτό στρώμα, ώστε να βγει λεπτή και τραγανή σαν πίτσα, αλλά και να ψηθεί γρήγορα.

Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, μέχρι να ροδίσει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share