Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Το νόστιμο μυστικό της μακαρονάδας του Γέροντα Ευδόκιμου!

Πεντανόστιμη συνταγή!

9 Δεκεμβρίου 2020 11:42
Το νόστιμο μυστικό της μακαρονάδας του Γέροντα Ευδόκιμου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απλούστερη μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτα και πιο νόστιμη δεν μπορεί να υπάρξει από αυτή που μας μαγείρεψε ο γέροντας Ευδόκιμος στην αυλή του ρακάδικου Σκάντζα της Κηφισιάς.

Φτιάχνει τη σάλτσα με χυμό ντομάτας, δεν βάζει κρεμμύδι, μόνο σκόρδο και την δένει με αλεύρι και με αυτή την τέλεια συνταγή φτιάχνει πεντανόστιμη μακαρονάδα.

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να φτιάξετε και άλλη μια συνταγή για αφράτα κεφτεδάκια φούρνου στο τσακ μπαμ.

Υλικά

  • 1 κιλό μακαρόνια
  • 2 ποτήρια του νερού χυμός ντομάτας
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη λίγη
  • 1 κλωνάρι βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το σκόρδο σε καυτό λάδι να ροδίσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Όταν καβουρντιστεί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε σε ταψί με ωμό ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τριμμένο τυρί και σάλτσα.

Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις στην Άνδρο και στη Σίφνο, ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος Φραγκουλάκης παρουσίασε το βιβλίο του «Μαγειρεύοντας με τον γέροντα Ευδόκιμο» στο ρακάδικο Σκάντζα της Κηφισιάς. Ωστόσο δείτε και τα 5 λάθη που κάνουμε όλοι όταν μαγειρύουμε μακαρόνια.

Πολύ αγαπητός σε όσους τον γνωρίζουν, ο γέροντας Ευδόκιμος είναι γνωστός επίσης για το έργο του στην Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, στην οποία θα προσφερθεί το σύνολο των εσόδων από την πώληση του βιβλίου του.

Μοναστηριακή μακαρονάδα που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας

Σας έχουμε μια ξεχωριστή συνταγή για την μοναστηριακή μακαρονάδα που θα σας κάνει να γλύφεται τα δάχτυλα σας...

Πάρτε μια γεύση από μοναστηριακές συνταγές και απολαύστε μια μακαρονάδα με την ωραιότερη σάλτσα πιπεριάς που φάγατε ποτέ!

  • Υλικά:
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κουταλιές ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 500 γρ. πένες

Εκτέλεση:

  • Αλέστε τα λαχανικά στο μίξερ ώσπου να γίνουν σάλτσα.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε τη σάλτσα που φτιάξατε, και προσθέστε μαϊντανό, ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύετε και έπειτα από μερικά λεπτά τη βγάζετε από τη φωτιά.
  • Βράζετε τις πένες με 3 κουταλιές λάδι. Τις στραγγίζετε, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε.

Αν λατρεύετε τις μακαρονάδες τότε πρέπει να δοκιμάσετε και τη σπαγγέτι με θαλασσινά!

Ξεπλένετε τα μακαρόνια πριν τα βράσετε; Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε!

Θέλετε να κάνετε την μακαρονάδα των ονείρων σας, αλλά πάντα κάτι πάει στραβά; Ένα μεγάλο λάθος, εκτός από το να αφήνετε τα μακαρόνια να βράζουν και να αλλάζετε δωμάτιο, είναι και το να τα ξεπλένετε!

Τα μακαρόνια με αυτόν τον τρόπο μπορούν να χάσουν την γεύση τους, και το αποτέλεσμα να είναι άκρως απογοητευτικό. Μην ξεχνάμε κιόλας ότι είναι συσκευασμένα!

Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτό που μπορεί να καατστρέψει το ξέπλυμά τους. Όταν το κάνετε ουσιαστικά απομακρύνετε το άμυλο το οποίο και χρειάζεται στη διατροφή μας αλλά και βοηθάει να δέσουν καλύτερα με τη σάλτσα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share