Αυτό το φανταστικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, μπανάνες και ζαχαρούχο γάλα είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Προσθέστε πραλίνα φουντουκιού στη συνταγή για ακόμα πιο κολασμένο αποτέλεσμα.
2 συσκευασίες σοκολατένια μπισκότα με γέμιση λευκής κρέμας βανίλιας τριμμένα στο μούλτι σε πούδρα (κρατάμε μερικά ολόκληρα για το στόλισμα του γλυκού)
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτριες φέτες
Εκτέλεση
Σε σταθερό μίξερ στη δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με την φυτική κρέμα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια πηχτή κρέμα, για περίπου 10 λεπτά.
Παράλληλα αναμειγνύουμε σε μπολ τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί 17 εκ. Απλώνουμε από πάνω τις μπανάνες και επικαλύπτουμε με την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με χοντροσπασμένα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 3 ώρες. Σερβίρουμε το μπισκοτογλυκό κρύο.
Tip
Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε πάνω από τη βάση μπισκότων μια γενναία δόση πραλίνας φουντουκιού.
Χτυπήστε σε μεγάλο μπολ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη σε πηχτή σαντιγί.
Στο κέντρο μεγάλης πιατέλας τοποθετήστε ένα στρώμα σαντιγί διαμέτρου (κυκλικού) 20-25εκ περίπου.
Πάνω από τη σαντιγί στρώστε 13 μπισκότα περίπου (κόψτε στη μέση 1-2 μπισκότα προκειμένου να καλυφθεί η επιφάνεια).
Καλύψτε με σαντιγί τα cookies.
Συνεχίστε άλλες 2 φορές με στρώσεις cookies, σαντιγί, τελειώνοντας την τελευταία στρώση με σαντιγί με την οποία θα καλύψετε την οροφή και αν επιθυμείτε και τα πλάγια του γλυκού.
Θρυμματίζετε μερικά μπισκότα και πασπαλίστε το γλυκό στην επιφάνεια. Το βάζετε στο ψυγείο 3-4 ώρες ή από την προηγούμενη μέρα και είναι έτοιμο.