Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κόβει τις πατάτες σε ροδέλες και τις βάζει σε ένα ταψάκι για μάφιν - Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό

Πανδαισία γεύσεων!

8 Δεκεμβρίου 2020 09:38
Κόβει τις πατάτες σε ροδέλες και τις βάζει σε ένα ταψάκι για μάφιν - Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτός είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να φτιάξετε πατάτες ψητές στο φούρνο. Η συνταγή είναι πανεύκολη και σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένειά σας. Ωστόσο, αν θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο, δείτε εδώ μια συνταγή με πατάτες και κρεμμύδια.

Υλικά:

  • 8-10 μικρές πατάτες (περίπου 1,5 κιλό)
  • 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 και βουτυρώστε το ταψί.
  • Ξεφλουδίστε τις πατάτες και μετά κόψτε τις σε λεπτές φέτες (πάχους περίπου 1,6 χιλιοστά).
  • Βάλτε όλες τις κομμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε το τυρί, το βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατέψτε καλά και μετά βάλτε τις πατάτες μέσα στο ταψί για μάφιν σε στοίβες.
  • Ψήστε για 55-60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα οι πατάτες.

*Βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες είναι πιο μικρές από το άνοιγμα της κάθε φόρμας. *Οι στοίβες που θα φτιάξετε πρέπει να προεξέχουν τουλάχιστον 2,5 εκατοστά από το ταψί, για να μην μαζέψουν πολύ. *Χρησιμοποιήστε ειδικό κόφτη πατάτας για να έχουν όλες οι φέτες το ίδιο πάχος και να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.

Βάζετε τις πατάτες σε νερό που βράζει; Σταματήστε! Το μεγάλο λάθος που κάνετε

Οι πατάτες είναι ένα από τα φαγητά που τρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Είναι εύκολες στην παρασκευή, με αποτέλεσμα να αποτελούν το καλύτερο συνοδευτικό για τα πιάτα που θέλουμε να φτιάξουμε, είτε είναι τηγανιτές, είτε στον φούρνο ή βραστές.

Αν πάντως προτιμάτε την τελευταία παρασκευή, ήτοι τις βραστές πατάτες, θα πρέπει να προσέξετε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να τις φτιάξετε. Ειδικά αν ρίχνετε τις πατάτες σε νερό που βράζει.

Αν θέλετε να είναι ομοιόμορφα βρασμένες τότε καλό είναι να τις βάλετε σε κρύο νερό και μετά την κατσαρόλα στην κουζίνα. Ενώ, αν έχουν κολλήσει οι πατάτες στο ταψί σας και δεν ξέρετε πώς να τις βγάλετε χωρίς να χάσετε καμία, δεν χρειάζεται πανικός, μιας και υπάρχει λύση και μάλιστα είναι εξαιρετικά εύκολη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share