Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εύκολη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ

Υπέροχη!

7 Δεκεμβρίου 2020 07:31
Εύκολη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια συνταγή για τυρόπιτα!

Σήμερα σας έχουμε εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ, αν θέλετε κάτι διαφορετικό μπορείτε να δείτε και την συνταγή για πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά!

Πάμε να δούμε αναλυτικά παρακάτω την συνταγή:

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΟΥΦΛΕ Εύκολα, γρήγορα, και πολύ νόστιμα…!

  • 300 γρ φέτα
  • 300γρ γραβιερα
  • 300 γρ κασερι
  • 5 αυγα
  • 60 γρ.βούτυρο
  • 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 5 κουτ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό

Βάζετε το γάλα πάνω στη φωτιά να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία.Μόλις πάρει βράση κατεβάζετε και ρίχνετε το σιμιγδάλι. Ξαναβάζετε στη φωτια κι ανεκατεύετε μέχρι να πήξει.Ρίχνετε και το βούτυρο.Χτυπάτε τ αυγα και τα τριμμένα τυρια και τα ρίχνετε στο μίγμα αφου αφήσετε λίγο να κρυώσει.Αλατοπιπερώνετε με σύνεση αφού δοκιμάσετε γιατι τα τυρια είναι ήδη αλμυρα.Ψηνετε στους 190 για 1 ώρα περιπου!

Τυρόπιτα με απάκι... που σε στέλνει στα ουράνια

Ψάχνετε κάποια συνταγή, η οποία θα αποτελέσει το καλύτερο προδόρπιο για το οικογενειακό σας γεύμα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή την τυρόπιτα με απάκι, η οποία μπορεί… να σας στείλει στα ουράνια.

Πρόκειται για μια εναλλακτική έκδοση τυρόπιτας, αλλά και η συνταγή αυτή είναι εξίσου νόστιμη και λαχταριστή, με άπαντες σίγουρα να σας τη ζητούν συνέχεια, όπως τη ζουμερή τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι.

Υλικά

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 1 φλιτζάνι απάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 και 2/3 φλιτζάνια φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 συσκευασία κατίκι
  • 1 και 1/2 φλιτζάνια, τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
  • 4 αβγά
  • 7 – 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Ταυτόχρονα, σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί βάζετε το ψιλοκομμένο απάκι . Τσιγαρίζετε για 2 – 3 λεπτά ή έως ότου αρχίσει να καβουρδίζεται και να απελευθερώνει τα αρώματά του.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε όλα τα τυριά, τα αβγά, το θυμάρι και το απάκι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Παίρνετε μια κλασική στρογγυλή φόρμα για κέικ και τη λαδώνετε καλά. Τοποθετείτε το πρώτο φύλλο κρούστας στη φόρμα και με ένα πινέλο το λαδώνετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
  • Αδειάζετε όλο το μίγμα με τα τυριά στη φόρμα και σκεπάζετε με το φύλλο κρούστας που περισσεύει στα πλάγια. Σιγουρευτείτε ότι έχετε κλείσει καλά τα φύλλα.Ψήνετε για 55 – 60 λεπτά. Μόλις κρυώσει, ξεφορμάρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share