Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10΄ για το φούρνο

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

6 Δεκεμβρίου 2020 14:48
Πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10΄ για το φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνάκ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.

Επίσης το Athensmagazine.gr θα σας πρότεινε να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για τραγανές δίπλες με τέλειο μέλωμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
  • 120 ml γάλα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα. Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι.
  • Ανακατεύετε καλά.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Τηγανητές τυρόπιτες με λίγα υλικά

Φτιάξτε λαχταριστές, τηγανητές τυρόπιτες με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα σας ξετρελάνει. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε τηγανητά, δείτε εδώ μια κλασική συνταγή για τυρόπιτα.

Υλικά

Γέμιση:

  • 300 γρ φέτα
  • 2 κσ λάδι
  • ρίγανη
  • δυόσμος

Ζύμη:

  • 1 κγ αλάτι
  • 500 γρ αλεύρι
  • 300 ml νερό χλιαρό
  • 2 κσ ξύδι
  • 2 κσ λάδι

Εκτέλεση

  • Βάζω όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνω μέχρι να σφίξει, έπειτα αφήνω 40' να ξεκουραστεί.
  • Μέχρι η ζύμη να ξεκουραστεί, σε ένα μπολ ανακατεύω τη γέμιση.
  • Κόβω το ζυμάρι σε ισόποσα μπαλάκια και ένα ένα τα ανοίγω με τον πλάστη.
  • Γεμίζω και έπειτα τα κλείνω σε μισοφέγγαρο, πιέζω τις άκρες της ζύμης ώστε να μην χυθεί η γέμιση στο τηγάνισμα!
  • Τηγανίζω με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν!

Πηγή: cookpad.com

Κρατσανιστή τυρόπιτα - Το μυστικό βρίσκεται στη σόδα

Φτιάξτε λαχταριστή και... κρατσανιστή τυρόπιτα, με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι άλλο, δείτε εδώ μια συνταγή για τυροκροκέτες express.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • Λίγο αλάτι
  • 330 γρ. σόδα ανθρακικό νερό
  • 150 γρ. βούτυρο
  • Λίγη ζάχαρη

Γέμιση

  • 500 γρ. Φέτα
  • 300 γρ. Διάφορα κίτρινα τριμμένα τυριά
  • Λίγο ρίγανη
  • Λίγο μαύρο πιπέρι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα μας τα στερεά υλικά το αλεύρι την ζάχαρη το αλάτι και σταδιακά ανακατεύοντας με το χέρι προσθέτουμε τη σόδα μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά να ηρεμήσει.
  • Ύστερα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια με ένα λεπτό πλάστη ανοίγουμε ένα μεγάλο λεπτό φύλλο διαμέτρου 40 με 50 εκ., παίρνουμε το βούτυρο μας και βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Έτσι όπως είναι το φύλλο μας στρογγυλό το χαράζουμε κάνοντας ένα κύκλο μικρότερο στην μέση και γύρω γύρω σαν πέταλα και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο πάνω στον κύκλο.
  • Κόβουμε στα δύο ένα μικρότερο στρογγυλό κομμάτι και ένα μεγαλύτερο. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ, με τα δάχτυλα σπάμε τη φέτα ανακατεύουμε με τα κίτρινα τυριά, το μαύρο πιπέρι λίγη ρίγανη και το αυγό. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε το καλό μας ταψί για πίτα το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε. Παίρνουμε το μεγάλο μπαλάκι ζύμης το ανοίγουμε 2 πόντους μεγαλύτερο από την επιφάνεια του ταψιού το στρώνουμε μέσα στο ταψί βάζουμε την γέμιση, ανοίγουμε την μικρότερη μπάλα ζύμης να στρώσουμε από πάνω, ενώνουμε τις άκρες χαράζουμε την πίτα ελαφρώς και από πάνω με απαλές κινήσεις απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια λίγο βούτυρο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °c βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Καλή όρεξη!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share