Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Μικρές... διαβολικές σφολιάτες με ζαχαρούχο γάλα σε μόνο 15 λεπτά

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

5 Δεκεμβρίου 2020 11:07
Μικρές... διαβολικές σφολιάτες με ζαχαρούχο γάλα σε μόνο 15 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να φτιάξετε μια γλυκιά συνταγή, η οποία θα είναι έτοιμη σε μικρό χρονικό διάστημα και θα σας κάνει… να γλείφετε τα δάχτυλά σας; Σας προτείνουμε μερικές σφολιάτες μικρές και… διαβολικές με ζαχαρούχο γάλα, που θα είναι έτοιμες μόλις σε 15 λεπτά.

Πρόκειται για μια συνταγή, η οποία θα τρελάνει εσάς και τους γύρω σας, που θα σας τη ζητούν συνέχεια, ενώ είναι ιδανική για τα πρωινά σας, όπως το «κολασμένο» γλυκό ψυγείου.

σφολιάτες με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά

  • 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • 100 γραμμ. ψιλοκομμένα φουντούκια
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 80 γραμμ. κουβερτούρα
  • 200 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
  • 70 γραμμ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. κοφτές κακάο

Εκτέλεση

  • Σε μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη με την κουβερτούρα και το ζαχαρούχο γάλα. Όταν λιώσουν, προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο. Αλείφουμε με την κρέμα σοκολάτας και την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια με σπάτουλα ή φαρδύ μαχαίρι.
  • Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια. Ρολάρουμε τη μια μακριά πλευρά μέχρι τη μέση του φύλλου. Ρολάρουμε και την άλλη μακριά πλευρά μέχρι να συναντηθούν τα 2 ρολά και να κολλήσουν κατά μήκος. Βρέχουμε με πινέλο την ένωση για να μείνουν ενωμένα στο ψήσιμο.
  • Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 14 λεπτές φέτες (μπισκοτάκια). Τα τοποθετούμε οριζόντια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15΄ να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να μη νοτίσουν και να παραμείνουν τραγανά.

Πηγή: Argiro.gr

Τούρτα… της αμαρτίας με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Θέλετε να φτιάξετε κάποια… αμαρτωλή γλυκιά συνταγή, η οποία θα κάνει άπαντες να τρελαθούν; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια υπέροχη τούρτα με συγκεκριμένα υλικά, που σίγουρα θα έχετε στο σπίτι σας, με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.

Πρόκειται για μια… κολασμένη συνταγή, με το μωσαϊκό σε μια διαφορετική έκδοσή του, εξίσου γευστική και υπέροχη.

Τούρτα ζαχαρούχο γάλα

Υλικά

  • 570 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρα
  • 250 γρ κουβερτουρα γάλακτος
  • 60 γρ κακάο
  • 250 γρ βούτυρο
  • 2 ζαχαρούχα καραμελωμένα
  • 60 γρ ζάχαρη άχνη (εάν το θέλουμε πολυ γλυκό το προσθέτουμε)
  • 3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 1 καπακι κονιάκ ή ότι άλλο αλκοολούχο ποτό θέλουμε
  • 1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 500 γρ κρέμα γάλακτος μαζί με 125γρ κουβερτουρα και το βούτυρο μόλις λιώσουν ρίχνουμε το κακάο την άχνη και ανακατεύουμε καλά αποσύρουμε από την φωτιά
  • Ρίχνουμε μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά το κονιάκ και τα καραμελωμενα ζαχαρουχα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα
  • Σπάμε και ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα και ανακατεύουμε
  • Σε μια φορμα 30εκ με τσερκι στρώνουμε λαδόκολλα κάτω και στα πλάγια και ρίχνουμε μέσα το μείγμα
  • Στο μικρκυματων λιώνουμε 125γρ κουβερτουρα γάλακτος μαζί με 70 γρ κρέμα γάλακτος και μια κουταλιά βούτυρο ρίχνουμε από πάνω και πασπαλιζουμε τριμμένο μπισκότο
  • Αφήνω μια ώρα στη συντήρηση και μια ώρα στην κατάψυξη και είναι έτοιμο
  • Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε

Πηγή: Cookpad.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share