Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι Βέλγοι κάνουν τις καλύτερες τηγανητές πατάτες - Δείτε την συνταγή τους

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

4 Δεκεμβρίου 2020 11:04
Οι Βέλγοι κάνουν τις καλύτερες τηγανητές πατάτες - Δείτε την συνταγή τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Βέλγοι ισχυρίζονται πως φτιάχνουν τις καλύτερες τηγανητές πατάτες στον κόσμο. Στους τους δρόμους του Βελγίου δεν υπάρχει πάγκος ή μαγαζί υπαίθριο και μη που να μην σερβίρει αυτό το τόσο λαχταριστό φαγητό.

Πώς φτιάχνουν τις τηγανητές πατάτες;

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποιο τρελό μυστικό που τις κάνει τόσο τραγανές αλλά ένα πολύ μικρό κόλπο.

Οι πατάτες τηγανίζονται 2 φορές. Την πρώτη φορά τηγανίζονται για να γίνουν μαλακές. Τη δεύτερη φορά μπορεί να τηγανιστούν ακόμα και ώρες μετά, λίγο πριν σερβιριστούν, για να αποκτήσουν αυτό το υπέροχο χρυσαφί χρώμα και να γίνουν σούπερ τραγανές.

Ωστόσο συναγερμός έχει σημάνει από τον ΕΦΕΤ για τις τηγανιτές πατάτες: Τι περιέχουν που σχετίζεται με καρκίνο

Για να τις φτιάξετε και εσείς δεν θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό. Καλό είναι πάντως το τηγάνι σας να έχει αρκετά χοντρή βάση. Επίσης θα χρειαστείτε μια τρυπητή κουτάλα.

  • Θα χρειαστείτε: 3-4 φλ. λάδι για τηγάνισμα, 1 κιλό πατάτες και αλάτι.
  • Ρίξτε αρκετό λάδι για τηγάνισμα στο τηγάνι. Αφήστε το να κάψει.
  • Κόψτε τις πατάτες σε στικς. Στεγνώστε τις με μια καθαρή πετσέτα. Χωρίστε τις σε κούπες. Μην τηγανίζετε πάνω από μια κούπα τη φορά.
  • Μόλις το λάδι κάψει, αρχίστε να τηγανίζετε κάθε κούπα με πατάτες για 4-5 λεπτά. Θέλετε απλά να μαλακώσουν και όχι να αποκτήσουν χρώμα.
  • Όταν θελήσετε να σερβίρετε τις πατάτες σας ζεστάνετε και πάλι το λάδι. Τηγανίστε και πάλι τις πατάτες σας (όχι όλες μαζί, όπως ακριβώς το κάνατε και πριν). Αυτή τη φορά αφήστε τις για 1-2 λεπτά.
  • Βγάλτε τις σε πιάτο στο οποίο έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ λάδι. Πασπαλίστε με αλάτι και σερβίρετε.
  • Μην σκεπάζετε ποτέ τις πατάτες σας για να παραμείνουν ζεστές. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να τις κάνετε να μαλακώσουν πολύ.

Αυτό το απίστευτο τρικ με πατάτες θα γεμίσει τη βεράντα σας με τριαντάφυλλα!

Μπορείτε να γεμίσετε τη βεράντα σας με τριαντάφυλλα εύκολα και πολύ οικονομικά και σήμερα σας δείχνουμε τον τρόπο. Αν έχετε δοκιμάσει πολλές φορές να μεταφυτέψετε τριαντάφυλλα και δεν τα καταφέρατε, υπάρχει μια πολύ ιδιαίτερη ιδέα για να αποκτήσετε την πιο μυρωδάτη και πολύχρωμη βεράντα χρησιμοποιώντας μερικές πατάτες και κοτσάνια από τριαντάφυλλα.

Με αυτό το τρικ τα τριαντάφυλλα θα πολλαπλασιαστούν καθώς σε κάθε πατάτα που φυτεύετε θα αναπτυχθούν οι ρίζες της τριανταφυλλιάς και από το κοτσάνι που είναι καρφωμένο πάνω της θα αναπτυχθούν καινούργιες τριανταφυλλιές.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Κόβει μια πατάτα στη μέση και τρίβει την σχάρα - Ο λόγος δεν είναι αυτός που φαντάζεστε!

Γιατί να ακολουθήσετε αυτό το τρικ:

  • Θα πολλαπλασιάσει τα τριαντάφυλλά σας εύκολα και γρήγορα.
  • Αποτελεί την πιο εύκολη μέθοδο αναπαραγωγής τριαντάφυλλων για όσους δυσκολεύονται να μεταφυτεύσουν τριαντάφυλλα στον κήπο ή τη βεράντα τους.
  • Είναι πολύ οικονομικός τρόπος για να γεμίσετε τον κήπο σας με τριαντάφυλλα.
  • Διατηρεί την υγρασία στο κατάλληλο επίπεδο ώστε να αναπτυχθούν εύκολα τα τριαντάφυλλα.

Βήμα 1ο: Κόψτε τα κοτσάνια Αν έχετε ήδη μια γλάστρα με τριαντάφυλλα στον κήπο σας, κόψτε τα κοτσάνια χωρίς να αφαιρέσετε τα αγκάθια τους. Προτιμήστε κοτσάνια από τριαντάφυλλα που ήδη έχουν ανθίσει.

Βήμα 2ο: Ρίξτε άμμο Σκάψτε έναν λάκκο στον κήπο σας και ρίξτε άμμο. Αν δεν έχετε κήπο και έχετε βεράντα μπορείτε να κάνετε το ίδιο σε μια γλάστρα. Ρίξτε πρώτα λίγο χώμα και μετά άμμο. Μία λεπτή στρώση και από τα δύο είναι αρκετή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμμο θαλάσσης, διαφορετικά θα βρείτε άμμο σε σακουλάκι στα πολυκαταστήματα με είδη κήπου.

Βήμα 3ο: Καρφώστε τα κοτσάνια Πάρτε τα κοτσάνια που κόψατε προηγουμένως και καρφώστε τα στις πατάτες. Βάλτε ένα κοτσάνι σε κάθε πατάτα. Για να μπει αρκετά βαθιά το κοτσάνι στην πατάτα χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι ή ένα καρφί για να ανοίξετε πρώτα μια βαθιά τρύπα στην πατάτα. Όσο πιο βαθιές είναι οι οπές τόσο πιο καλά θα διατηρηθεί η υγρασία στα λουλούδια σας. Άλλωστε ο λόγος που οι μεταφυτεύσεις των τριανταφυλλιών αποτυγχάνουν είναι επειδή δεν διατηρούνται τα σωστά επίπεδα υγρασίας στη γλάστρα.

Βήμα 4ο: Βάλτε τις πατάτες στη γλάστρα ή στον κήπο Τοποθετήστε τις πατάτες σε μικρή απόσταση μεταξύ τους πάνω στην στρώση από χώμα και άμμο που δημιουργήσατε στον πάτο της γλάστρας και καλύψτε με χώμα. Περίπου το μισό κοτσάνι πρέπει να παραμείνει εκτός χώματος. Ποτίστε τα κοτσάνια και επαναλάβετε το πότισμα τακτικά. Μέσα σε λίγες εβδομάδες ο κήπος ή η βεράντα σας θα έχει αποκτήσει τις πιο όμορφες τριανταφυλλιές.

Έξτρα tipQ Για να αυξήσετε τις πιθανότητες να πετύχει το συγκεκριμένο κόλπο κόψτε τον πάτο ενός ανοιχτού πλαστικού μπουκαλιού και περάστε ένα μπουκάλι σε κάθε κοτσάνι. Αυτό θα λειτουργήσει ως μικρό θερμοκήπιο και θα βοηθήσει τη μελλοντική τριανταφυλλιά σας να αναπτυχθεί.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share