Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Τυρόπιτα... στο άψε σβήσε με ζύμη γιαουρτιού και φέτα

Υπέροχη συνταγή

30 Νοεμβρίου 2020 18:53
Τυρόπιτα... στο άψε σβήσε με ζύμη γιαουρτιού και φέτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βρίσκεστε σε δίαιτα, αλλά δεν μπορείτε και να αντισταθείτε σε ένα γευστικό έδεσμα, το οποίο θα σας κάνει να… στανιάρετε μέχρι το κυρίως γεύμα σας; Το Athensmagazine.gr σας προσφέρει την ιδανική συνταγή με τυρόπιτα, που είναι έτοιμη… στο άψε σβήσε με ζύμη γιαουρτιού και φέτα.

Πρόκειται για μια υπέροχη συνταγή, η οποία θα σας κάνει να… παρεκτραπείτε, δοκιμάζοντάς την, ενώ σίγουρα οι οικείοι σας, θα σας τη ζητούν συνέχεια, όπως και με τη λαχταριστή ψευτοτυρόπιτα.

Τυρόπιτα ζύμη γιαουρτιού φέτα

Υλικά

Περίπου 800 γρ αλεύρι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

100 ml νερό

200 ml γιαούρτι

200 ml γάλα

2 αυγά

1 κουταλιά ζάχαρη

150 γρ Φέτα

Βούτυρο

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, το χλιαρό νερό, δύο κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά και ανακατεύουμε.

Βάζουμε περίπου 200 γρ αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει μαλακή ζύμη.

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε φύλλο.

Βουτυρώνουμε όλο το φύλλο και απλώνουμε σπασμένη Φέτα.

Τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, σε σχήμα κουλούρας.

Κόβουμε ακτίνες με πάχος περίπου όσο ένα δάχτυλο και τις γυρνάμε ελαφρώς.

Αλείφουμε με κρόκο αυγού και αν θέλουμε πασπαλίζουμε σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Τυρόπιτα εύκολη, οικονομική και πεντανόστιμη

Το Athensmagazine.gr έχει για εσάς την πιο νόστιμη, αλλά και οικονομική συνταγή για τυρόπιτα. Φτιάξτε την και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 650 γρ φέτα
  • 400 γρ γιαούρτι
  • 200 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 150 μλ γάλα & 500 μλ γάλα για το τέλος
  • 4 αυγά
  • Λίγο πιπέρι και αν δεν είναι πολύ αλμυρή η φέτα αλάτι
  • 1 φλ ελαιόλαδο για την επάλειψη των φύλλων
  • Σουσάμι(προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Αλείφουμε το ταψί του φούρνου με ελαιόλαδο και στρώνουμε τα 4 πρώτα φύλλα μας ένα - ένα, λαδώνοντας τα καλά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φέτα, το γιαούρτι, το κίτρινο τυρί, τα 150 ml γάλα, το πιπέρι και προαιρετικά το αλάτι.
  • Ρίχνουμε το μισό μείγμα των τυριών πάνω από τα φύλλα, στρώνουμε αλλά 2 λαδωμένα φύλλα ενδιάμεσα και έπειτα βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα και κλείνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα 500 ml γάλα. Αφού χαράξουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την πίτα μας, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και βάζουμε την πίτα στο ψυγείο για 1 ώρα ή ώσπου να ρουφήξει το ζουμάκι.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και αφού πασπαλίσουμε την πίτα μας με λίγο σουσάμι ψήνουμε για 1 ώρα.

Πηγή: cookpad.com

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share