Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Τυλίγει ένα λουκάνικο με λιωμένη βραστή πατάτα - Μόλις δείτε αυτή τη συνταγή θα τρέξετε να τη δοκιμάσετε

Λαχταριστή συνταγή!

30 Νοεμβρίου 2020 09:50
Τυλίγει ένα λουκάνικο με λιωμένη βραστή πατάτα - Μόλις δείτε αυτή τη συνταγή θα τρέξετε να τη δοκιμάσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν δύο φαγητά συνδυάζονται για πρώτη φορά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι είτε καταστροφικό, είτε πεντανόστιμο. Ευτυχώς για τους λάτρεις των χοτ ντογκ, αυτή η απλή συνταγή φτιάχνει κάτι πραγματικά παραδεισένιο γιατί συνδυάζει πατάτες με λουκάνικα!

Θα χρειαστείτε (για 12 κομμάτια):

  • 700 γρ πατάτες
  • 1,5 κούπα παρμεζάνα
  • 1 κ.σ αλεύρι
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 λουκάνικα φρανκφούρτης

συνταγή με λουκάνικά και πατάτες

Οδηγίες:

  • Ξεφλουδίστε και πλύντε τις πατάτες. Βράστε τις στο νερό για 8 λεπτά.
  • Μόλις κρυώσουν, τρίψτε τις σε ένα μπολ και προσθέστε την παρμεζάνα, το αλεύρι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  • Κόψτε κάθε λουκάνικο σε 3 ίσα κομμάτια, έτσι ώστε να έχετε 12 κομμάτια συνολικά.
  • Βάλτε μία κουταλιά από το μίγμα πατάτας στο χέρι σας, πιέστε το και βάλτε μέσα του ένα χοτ ντογκ. Κλείστε το καλά μέσα στην πατάτα, έτσι ώστε να είναι εντελώς καλυμμένο.
  • Ψήστε το χοτ ντογκ για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τελειώσατε.

Αυτές οι γευστικές μπουκιές είναι ιδανικές για ένα τραπέζι. Εάν θέλετε να πειραματιστείτε με περισσότερες γεύσεις, προσθέστε κρεμμύδι ή κάποιο άλλο λαχανικό στο μίγμα πατάτας. Εκτός από αυτό το φαγητό, δείτε εδώ μια συνταγή για τυροκροκέτες.

Βράζει μια πατάτα, την κόβει στη μέση και τη βάζει στο ταψί - Όταν ολοκληρώσει τη συνταγή θα σας τρέχουν τα σάλια

Η ομάδα του Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια λαχταριστή και παράλληλα εύκολη συνταγή με πατάτες. Είμαστε σίγουροι, ότι θα ξετρελαθείτε με τη συνταγή αυτή. Ωστόσο, αν θέλετε κάτι πιο απλό, δείτε εδώ μια συνταγή με αυγό και πατάτα.

Λέγεται πως ο 4ος Κόμης του Sandwich, ένας Άγγλος αριστοκράτης του 18ου αιώνα, έβαζε να του σερβίρουν το κρέας ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί για να μην κολλάνε τα δάχτυλα του, ενώ έπαιζε χαρτιά. Πολύ έξυπνο. Ωστόσο, η αγάπη του για τον τζόγο δημιούργησε το σνακ που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα.

Στην παρακάτω συνταγή σας χαρίζουμε μια φρέσκια εκδοχή του κλασικού σάντουιτς. Το αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητο και ακόμα και οι πιο δύσκολοι θα ενθουσιαστούν!

Θα χρειαστείτε (για 6 μερίδες):

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 3 φέτες μοτσαρέλα
  • 1/4 φλιτζανιού κόκκινο πέστο
  • 3 φέτες ζαμπόν Serrano
  • 1/4 φλιτζανιού ρόκα
  • λίγο βαλσάμικο ξίδι

Οδηγίες:

  • Ψήστε τις πατάτες, κόψτε τις στη μέση και αδειάστε τις προσεκτικά με ένα κουτάλι. Κόψτε τις άκρες πριν περάσετε το εσωτερικό με λάδι. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τη μοτσαρέλα μέσα στις άδειες πατάτες και ψήστε για 4 λεπτά στους 150.
  • Απλώστε το πέστο, διπλώστε το ζαμπόν πάνω σε 3 μισές πατάτες και μετά βάλτε την ρόκα. Ρίξτε ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξίδι.
  • Βάλτε από πάνω τις άλλες 3 μισές πατάτες. Στηρίξτε τις με οδοντογλυφίδες και κόψτε τις σε πιο μικρά κομμάτια.

Μια πολύ νόστιμη παραλλαγή του σάντουιτς – και πολύ εύκολη. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι υλικά θέλετε μέσα!

Δείτε το βίντεο:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share