Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αν σου έληξε το γάλα μην το πετάξεις! 3+1 τρόποι για να το χρησιμοποιήσεις

Ούτε καν τους φαντάζεσαι

29 Νοεμβρίου 2020 18:49
Αν σου έληξε το γάλα μην το πετάξεις! 3+1 τρόποι για να το χρησιμοποιήσεις
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πόσες φορές σας έχει λήξει το γάλα χωρίς να το πάρετε χαμπάρι; Δείτε γιατί δεν πρέπει να το πετάτε και τι μπορείτε να κάνετε για να χρησιμοποιήσετε μέχρι και την τελευταία του σταγόνα. Ενώ, δείτε το κόλπο με το γάλα και το αλάτι για να ξεπαγώσετε τα ψάρια σας σε χρόνο μηδέν.

  1. Ψήστε το: Με αυτό το (ελαφρώς) ληγμένο γάλα, δηλαδή 1-2 μέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία, αποτελεί κοινό συστατικό σε συνταγές για pancakes, κέικ και βάφλες. Μόλις βράσει δεν μπορεί να προκαλέσει κανένα πρόβλημα στην υγεία μας. Πώς σας φαίνεται; Μήπως τώρα ανυπομονείτε να σας λήξει το γάλα;
  2. Φτιάξτε μάσκα: Μια πολύ ωραία χρήση του ληγμένου γάλακτος είναι να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου με αυτό. Το γάλα κάνει την επιδερμίδα πιο απαλή και της δίνει ένα πιο ζωντανό χρώμα. Απλώστε ληγμένο γάλα στο πρόσωπό σας με λίγο βαμβάκι, αφήστε το να κάνει τη δουλειά του για 10-15 λεπτά και ξεπλύνετε το επίσης με γάλα. Τέλος, ξεπλύνετε το με μπόλικο νερό και είστε έτοιμοι.
  3. Χρησιμοποιήστε το στο σπίτι σας: Για να καθαρίσετε τα ασημικά σας μπορείτε να γεμίσετε ένα μπολ με γάλα και να βουτήξετε μέσα σε αυτό τα ασημικά σας. Αφήστε τα εκεί για ένα ολόκληρο βράδυ και την επόμενη μέρα απλά ξεπλύνετε τα. Τα ασημικά σας θα λάμψουν!
  4. Χρησιμοποιήστε το στον κήπο σας: Για να δείτε τις τριανταφυλλιές σας να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και να ανθίζουν ακόμα περισσότερο, μπορείτε να τις ποτίζετε που και που με ληγμένο γάλα, όποτε έχετε.

Μπανάνα με γάλα: Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο αθώος αυτός ο συνδυασμός;

Ορισμένα τρόφιμα αλληλοσυμπληρώνονται και συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των γεύσεων, ενώ άλλα θεωρούνται ως επικίνδυνοι συνδυασμοί (δείτε εδώ γιατί δεν πρέπει να τρώτε γιαούρτι με φρούτα) που καλύτερα να αποφεύγονται. Όπως το γνωστό προς αποφυγή παράδειγμα του συνδυασμού γαλακτοκομικών προϊόντων μαζί με ψάρια, υπάρχουν πολλοί άλλοι λιγότερο γνωστοί διατροφικοί συνδυασμοί που πρέπει, σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, να αποφεύγονται.

Ένας βασικός συνδυασμός που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε τον θεωρούσαμε ιδανικό για τη διατροφή μας είναι και εκείνος της μπανάνας με το γάλα. Γιατί όμως κάτι τέτοιο μπορεί να μας βλάψει;

Σε ελάχιστους από εμάς δεν αρέσει το μιλκσέικ μπανάνας. Αλλά και αυτός είναι ένα κακός συνδυασμός καθώς πέφτει βαρύς στο στομάχι μας. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε, προσθέστε μια πρέζα μοσχοκάρυδο ή κανέλα για να τονώσει το πεπτικό σύστημα.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share